Sodišče je pritrdilo razrešeni direktorici TV Slovenija Nataliji Gorščak. Kaj to pomeni za Uroša Urbanijo?

B.P., M.R.
01.09.2022 13:21

Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough jo je z nenavadnimi razlogi razrešil lani poleti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Grah Whatmough in Natalija Gorščak
Adrian Pregelj

Nekdanja direktorica Televizije Slovenija Natalija Gorščak je za Večer potrdila, da je delovno sodišče ugodilo njeni pritožbi zoper odločitev generalnega direktorja RTV Slovenija Andreja Graha Whatmougha, ki jo je lani poleti razrešil s tega položaja. Kot je znano, je Grah Whatmough tedaj izkoristil čas počitnic ter po hitrem postopku in brez mnenja programskega sveta izpeljal razrešitev takratne direktorice javne televizije.

Nasvet za Andreja Graha Whatmougha

Natalija Gorščak je tedaj ocenila, da je bila obrazložitev očitkov na njen račun, ki jih je Andrej Grah Whatmough navajal v predlogu za soglasje programskega sveta k njeni razrešitvi, prirejena za razrešitev. Glavni razlog za predlog je bil po njenem mnenju namreč, da ni sledila njegovim zahtevam po kadrovskih in programskih spremembah. Grah Whatmough je osnovno nepoznavanje mej pristojnosti, ki jih ima kot generalni direktor, po njenem opažanju najbolj očitno pokazal, ko je zavrnila podporo njegovemu predlogu za razrešitev Manice Janežič Ambrožič z mesta odgovorne urednice informativnega programa Televizije Slovenija. To je po njenih besedah tudi neposredno botrovalo njegovemu predlogu za soglasje k njeni razrešitvi.

Gre za prvostopenjsko sodbo, saj se lahko vodstvo RTVS nanjo pritoži, do odločitve višjega sodišča pa bo javno televizijo še naprej vodil Uroš Urbanija, piše Reporter.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta