Virus skrajšal pot do vlade

Začetek dela 14. slovenske vlade, predvidoma v noči na soboto, bo zaznamovalo spopadanje z epidemijo koronavirusa, zaradi česar pozivi k skrajšanju razprave na današnji izredni seji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi s pogostimi nastopi v javnosti v zadnjih dneh Janez Janša prevzema oblast. 
Robert Balen

Nova vlada pospešeno prevzema oblast zaradi tekme s časom, ki je odločilen za zajezitev epidemije novega koronavirusa. In še preden bo vlada Janeza Janše danes vajeti prevzela v svoje roke, je včeraj bodoči premier s preostalimi predsedniki koalicijskih strank stopil pred medije in napovedal nekatere ukrepe. Hkratno nastopanje dveh vladnih zasedb in napovedovanje ukrepov je Janša utemeljil z dejstvom, da dvojni ukrepi ne morejo biti v škodo. Večkrat je sicer poudaril, da so bile v začetnih fazah širjenja koronavirusa storjene napake in zamujene nekatere priložnosti. Napovedal je, da bodo na prvi seji ustanovili krizni štab v ožji in širši sestavi. "Celotna vlada bo del kriznega štaba zato, da bo že v tej sestavi sprejemala odločitve. Glede na stanje, kakršno je, ni nobenega resorja, ki ne bi imel določene vloge pri omejevanju te epidemije," je povedal šef SDS.
Hkrati je napovedal redne seje sveta za nacionalno varnost, na katere bodo vabili predsednika republike, predsednika DZ in še predsednike vseh opozicijskih strank zaradi usklajevanja ukrepov, ki bodo potencialno zahtevali odločanje na sejah DZ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta