Vlada po stečaju Adrie še išče rešitve za večjo povezljivost države

Gregor Grosman, STA
17.10.2019 12:33

Stroški stečaja Adrie Airways po začasnem predračunu presegajo pol milijona evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Vlada po stečaju Adrie Airways in po zavrnitvi njenega predloga v državnem zboru za vzpostavitev letalske gospodarske javne službe še išče dodatne možne rešitve za večjo povezljivost države s svetom. V kakšno smer se nagiba, ni znano, saj si želi po besedah ministrice Alenke Bratušek najprej pretehtati vse potrebne podatke. "Ko bomo imeli vse podatke na mizi, da se bo vlada lahko odločila, sem prepričana, da bomo izbrali najboljšo rešitev za državljane in državljanke," je novinarjem po današnji seji vlade dejala ministrica za infrastrukturo. Dodala je, da je rešitev težko sprejeti čez noč, potem ko je bila vlada po njenih besedah čez noč postavljena pred dejstvo okrog nadaljnje usode Adrie Airways. "Z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom sva imela pred meseci sestanek z vodstvom Adrie Airways, prosila sva jih, da nam povedo, kakšna je situacija, da nas obvestijo o težavah, pa nisva ničesar dobila. Čez noč smo bili postavljeni pred dejstvo," je poudarila Bratuškova.

Robert Balen
Robert Balen

Vročanje odpovedi delavcem Adrie še traja, prevzelo jih je okoli 490 delavcev

Vročanje odpovedi še traja. Glavnina zaposlenih (trenutno kakšnih  490) v Sloveniji jih je prevzela,  nekaterim zaposlenim jih je stečajni upravitelj Janez Pustatičnik poslal po pošti. "Za zaposlene s krajem dela in bivališčem v Švici pa še poteka korespondenca z izvajalcem, ki ga je Adria Airways najela za ureditev pogodb in mesečnih obračunov. Po navedbah ni dobil poravnanih vseh preteklih obveznosti. Po potrditvi stroška bo tudi izvajalec izvedel potrebne postopke in odjave," nam je povedal Pustatičnik. Dodaja, da popis premoženja Adrie Airways teče. "Podrobneje bo predstavljen v otvoritvenem poročilu upravitelja."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta