Za muslimane po vsem svetu se je začel postni mesec ramazan

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
11.03.2024 01:00

V Islamski skupnosti v Sloveniji bodo v postnem mesecu potekale skupne večerne molitve v 18 lokalnih odborih. Bajram 10. aprila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor: Islamska skupnost, džamija
Igor Napast

Z nedeljskim sončnim zahodom se je za muslimane začel postni mesec ramazan. Vsakodnevni post, ki pomeni odrekanje hrani in zaužitju tekočine od zore do mraka, je ena od petih verskih zapovedi za vsakega polnoletnega zdravega muslimana in muslimanko. Mesec ramazan je čas duhovne prenove, samorefleksije, discipline in solidarnosti. Je priložnost za vernike in vernice, da okrepijo svojo vero, poglobijo svoje razumevanje vere in izkažejo sočutje do drugih ljudi. Ramazan ima globoko duhovno, telesno, psihofizično, zdravstveno in socialno dimenzijo. Namen posta je med drugim duhovno čiščenje, krepitev samokontrole in empatije do tistih, ki trpijo zaradi težkih življenjskih izzivov in kakršnegakoli vidika pomanjkanja, so sporočili iz Islamske skupnosti v Sloveniji. V času ramazana bodo v 18 lokalnih odborih organizirali skupne večerne molitve. Ramazan se bo končal s tridnevnim praznikom, ramazanskim bajramom.   

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta