Zakaj TV Slovenija v petek ni prenašala težko pričakovane vladne konference o novih ukrepih?

M.R.
08.11.2021 14:52

RTV Slovenija je v petek napovedovala prenos vladne novinarske konference po seji, na kateri so ministri in predstavniki stroke razpravljali o novih ukrepih za zajezitev širjenja koronavirusa. Sprva je bil predviden prenos konference ob 19. uri na 2. programu TV Slovenija. A se je seja vlade zavlekla, zato so kasneje napovedovali prenos ob 19.55, nato pa so sporočili, da jo bodo prenašali, ko bo vlada končala zasedanje. Tudi ob 22. uri novinarske konference še ni bilo in voditelj Odmevov je večkrat napovedal, da jo bodo prenašali na 3. programu TV Slovenija, ko se bo ta začela. Vendar pa na koncu prenosa ni bilo nikjer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rtv Slovenija

Zato smo RTV Slovenija vprašali, zakaj gledalci na koncu niso dočakali prenosa novinarske konference v programu javne televizije.

Odgovorili so nam naslednje: "V skladu s programskimi usmeritvami imamo po zaključku epidemije novinarske konference 'Najnovejše o ukrepih za zajezitev covida-19' v prenosu ali kasneje v posnetku na TV SLO 3. V petek, 5. 11., pa smo v skladu z napovedjo in relevantnostjo sklica novinarske konference predsednika vlade in obeh podpredsednikov vlade RS ustrezno programsko reagirali in načrtovali dogodek ob 19. uri na TV SLO 2. Urad vlade za komuniciranje nam je od 19. ure dalje zamikal začetek sklica napovedane novinarske konference. Programski čas na TV SLO 2 je bil na voljo do 21.55, ko je bil skrajni čas za predvajanje napovedanega koprodukcijskega filma Nažgani, ki mu je sledila ostala načrtovana programska vsebina, ki se je nato predvajala s skoraj dvournim zamikom. Vsebino morebitne sklicane novinarske konference smo po navodilih direktorja TV Slovenija predali ustvarjalcem Odmevov. Zaradi časovne stiske med odločitvijo in začetkom oddaje voditelj Odmevov ni bil v celoti seznanjen s programsko odločitvijo. Novinarska konferenca je bila sklicana po 23.15, ko ni bilo več na voljo ustreznega programskega prostora."

Na koncu pa so še poudarili, da so na 3. programu v soboto ob 16. uri in v nedeljo ob 19. uri predvajali celoten posnetek novinarske konference, na kateri so javnost z ukrepi seznanili minister za zdravje Janez Poklukar, direktor NIJZ Milan Krek in vodja strokovne svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar in ne premier Janez Janša ter koalicijska partnerja Zdravko Počivalšek in Matej Tonin, kot so sprva napovedovali v vladnem uradu za komuniciranje. Vlada je celo tvit z napovedjo njihove udeležbe na novinarski konferenci izbrisala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta