Žaljiv zapis uslužbenca na MNZ: Varuh zaskrbljen zaradi nestrpne retorike v javnem diskurzu, Vesna Leskošek: "Gnusni tviti se normalizirajo"

STA, DR
06.08.2020 10:04

V socialni zbornici ostro obsojajo nedavni zapis uslužbenca na ministrstvu za notranje zadeve na račun zaposlenih v centrih za socialno delo (CSD). "Takšni žaljivi zapisi imajo noto diskreditacije in globoko posegajo v integriteto zaposlenih," je za STA zapisal generalni sekretar zbornice Vilko Kolbl. V zbornici zahtevajo umik zapisa in opravičilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jakopinov žaljiv tvit je sprva poobjavil celo državni sekretar Vinko Gorenak.

Uslužbenec ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Borut Jakopin, tam pooblaščen za varstvo osebnih podatkov, je pred dnevi ravnanje delavcev CSD ob smrti 10-letnega dečka, ki je minuli teden utonil v reki Soči, pospremil z žaljivim zapisom.
Zato v Socialni zbornici Slovenije, ki je osrednje strokovno združenje na področju socialnega varstva, zahtevajo takojšen umik spornega tvita in javno opravičilo Jakopina zaposlenim v CSD.
Strokovni delavci v CSD kljub že tako težki situaciji v procesu reorganizacije in kadrovski podhranjenosti veliko prispevajo k zmanjševanju stisk ranljivih skupin državljanov, je ob tem v zapisu za STA opomnil Kolbl. Svoje delo opravljajo z visoko stopnjo strokovnosti, odlikuje pa jih skrb za pomoč sočloveku. Ob svojem delu sledijo visokim etičnim in moralnim standardom ter empatiji za delo z ljudmi v stiski, je dodal.

Jakopinov žaljiv tvit je sprva poobjavil celo državni sekretar Vinko Gorenak.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta