Zdravega kadra ni dovolj niti za izvajanje pouka na daljavo, meni Gregor Pečan

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
02.11.2020 03:00

"Kot vsi šolniki bi si zelo želel, da učenci pridejo v šole in da izvajamo pouk v fizični obliki, tako kot ga izvajajo v Nemčiji in Franciji, čeprav imajo zelo slabo epidemiološko sliko. Ampak vendarle za vsako ceno pa to ne gre," komentira ravnatelj in predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Pečan
Tit Košir

Prepričan sem, da po vsem tistem, kar je bilo že v marcu in aprilu, to ne bo usodna zadeva," za teden dni podaljšane osnovnošolske počitnice komentira ravnatelj in predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev Gregor Pečan. "Zelo sem se zavzemal, da bi se počitnice podaljšale, čeprav nekateri kolegi niso bili za to. Ampak kakršna je epidemiološka slika in kakor hitro se širi okužba ..., ko jo enkrat dobiš v šolo, je to res zelo težko obvladljivo." Zdravega kadra po njegovi presoji ta trenutek ni dovolj niti za izvajanje pouka na daljavo: "Na moji matični šoli, OŠ Janka Modra iz Dola pri Ljubljani, imam dve tretjini učiteljic razredne stopnje, skupaj s podaljšanim bivanjem, obolelih s covidom. Ljudje, ki so na bolniški, tudi od doma ne morejo opravljati dela."

Da je sicer to težko posploševati na celotno državo in vse šole, nam pove Pečan in doda, da se je zato ves čas zavzemal za sprejemanje ukrepov lokalno. "Razumljivo je, da se skuša zagotoviti čim bolj enak pristop in možnosti za vse učence, ampak poglejte, tudi virus si ni izbral enakega pristopa povsod," pove sogovornik.

In kako naprej, po dodatnem tednu počitnic? "Kot vsi šolniki bi si zelo želel, da učenci pridejo v šole in da izvajamo pouk v fizični obliki, tako kot ga izvajajo v Nemčiji in Franciji, čeprav imajo zelo slabo epidemiološko sliko. Ampak vendarle za vsako ceno pa to ne gre," odgovarja Pečan v negotovi situaciji, za katero poudarja, da je nikakor ne gre primerjati s spomladansko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta