Združenje Manager za življenjsko delo nagradil Staneta Rožmana

Srečko Klapš
28.01.2021 12:07
Priznanje Artemida v roke Mojci Leskovar in Nataši Kraškovic. Finalisti za mladega menedžerja leta Žiga Hieng (Salus),Janez Kranjc (Prva osebna zavarovalnica) in Blaž Strle (BE-terna).
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stane Rožman, nagrajeni predsednik uprave Nuklearne elektrarne Krško, je z edino jedrsko elektrarno pri nas povezan že 43 let.
Igor Napast

Na nocojšnji slovesnosti Združenja Manager, ki se je bo udeležil tudi premier Janez Janša ter spregovoril o trenutni gospodarski situaciji v državi,Upravni odbor Združenja Manager je priznanje za življenjsko delo na področju managementa za leto 2020 podelil Stanetu Rožmanu, predsedniku uprave Nuklearne elektrarne Krško (NEK). Stane Rožman je z NEK povezan že več kot 43 let, vodi pa jo 32 let in v tem času jo je popeljal med deset najbolje ocenjenih jedrskih elektrarn v Evropi. Z ekipo mu je uspelo posodobiti in podaljšati življenjsko dobo NEK za dve desetletji do leta 2043 ter za 10 odstotkov povečati njeno moč. V zadnjih 15 letih so v NEK-u povečali prihodke za 65 milijonov oziroma 60 odstotkov na 174 milijonov evrov. Trenutno zaposlujejo 630 sodelavcev, dodana vrednost na zaposlenega pa znaša 140 tisoč evrov, kar je trikrat več od povprečja slovenskega gospodarstva, so zapisali v utemeljitvi nagrade.

Rožmanovi začetki segajo v leto 1977, ko je kot mlad inženir elektrotehnike sodeloval pri oblikovanju ekipe za obratovanje prve in edine jedrske elektrarne v Sloveniji. Takrat so ga napotili v ZDA na enoletno izobraževanje o upravljanju jedrskih elektrarn, kar je bila zanj dragocena izkušnja. Po vrnitvi je postal vodja izmene, nato vodja proizvodnje in pri 40-ih letih glavni direktor in predsednik uprave. Rožman je ponosen, da je NEK danes profitni center elektrogospodarstva Slovenije in Hrvaške. Hkrati je tudi center intelektualnega razvoja v Posavju, kar jim zagotavlja izjemno kakovosten kader, ki je gonilo razvoja in uspeha družbe. V podjetju dajejo velik poudarek varnosti, zdravju in izobraževanju zaposlenih, zato je delo v NEK-u tudi stvar prestiža, je prepričan Rožman.

Priznanji Artemida Mojci Leskovar in Nataši Kraškovic

Priznanje Artemida 2020, ki ga združenje podeljuje managerkam, ki so prvič prevzele najvišjo vodstveno funkcijo v podjetju, gre letos v roke Mojci Leskovar, predsednici uprave družbe Thermana, in Nataši Kraškovic, direktorici družb Alpeks Celje in Alpeks Gastro Zagreb. Mojca Leskovar je od maja 2019 predsednica uprave Thermana. V podjetju je zaposlena že 26 let, več let je bila tudi vodja trženja. Danes vodi ekipo 470 zaposlenih. Kot so opisali v obrazložitvi, pri vodenju stremi k temu, da vse, kar pričakuje od drugih, dela tudi sama. Med projekti izpostavlja razvoj športnega turizma na področju para športnih iger ter vodenje družbe v zelo negotovih časih (po prisilni poravnavi), stabilizacijo poslovanja ter rast in razvoj v naslednjih letih. Nataša Kraškovic je vodenje podjetja Alpeks, ki se ukvarja z veleprodajo gostinske opreme in drobnega inventarja, prevzela januarja 2019. V Sloveniji vodi 51 ljudi, ob tem pa je januarja 2020 postala tudi direktorica družbe Alpeks Gastro Zagreb. Pred tem je bila direktorica financ oziroma računovodstva v Semenarni, Mercatorju in Petrolu ter prokuristka v Invalidskem podjetju Mercator. Med projekti izpostavlja finančno prestrukturiranje Semenarne in projekt uvedbe DDV-ja v Petrolu konec devetdesetih let.

Na nocojšnji slovesnosti Združenja Manager, ki se je bo udeležil tudi premier Janez Janša ter spregovoril o trenutni gospodarski situaciji v državi, bodo podelili še priznanje Mladi manager 2020, za katerega se potegujejo trije finalisti: Žiga Hieng, predsednik uprave Salusa, Janez Kranjc, glavni izvršni direktor Prve osebne zavarovalnice, in Blaž Strle, direktor družbe BE-terna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta