Znano ime podjetja, ki bo pripravilo aplikacijo za obveščanje o stikih z okuženimi

K. Š.
16.07.2020 17:55

Aplikacijo za obveščanje o stikih z okuženimi bo za Slovenijo do 1. avgusta prilagodilo podjetje RSTeam, pogodba je vredna 4026 evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
MJU

Na poziv ministrstva za javno upravo se je sicer odzvalo šest ponudnikov, od katerih dva nista izpolnjevala razpisanega pogoja glede cene. Najcenejšo ponudbo pa je oddala prav družba RSTeam. "Pri aplikaciji ne gre za sledenje, ne bo delovala na sistemu GPS. Aplikacija bo prostovoljna za vse, tudi za tiste, ki so okuženi ali jim je odrejena karantena. Na ta način želimo spodbuditi ljudi, da bi jo uporabljali v čim večji meri," je že pred dnevi pojasnil minister Boštjan Koritnik, ki pravi, da bi na ta način razbremenili tudi epidemiologe. Koritnik je tako danes v prostorih ministrstva podpisal pogodbo s predstavnikom podjetja RSTeam Primožem Cigojem, za prilagoditev mobilne aplikacije za varovanje zdravja za operacijska sistema iOS in Android, ki temelji na t.i. nemški aplikaciji Corona-Warn-App. V Nemčiji je tovrstna aplikacija namreč dobro zaživela. V 14 dneh si jo je naložilo 15 milijonov prebivalcev, danes je številka še višja. Za čim mirnejše počitnice in jesen je po besedah ministra pomembno, da začnemo aplikacijo uporabljati čim prej.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta