Zunanje ministrstvo glede objave podmladka FPÖ opravilo pogovor z avstrijsko veleposlanico

STA, A.L.
10.02.2023 16:16

Preko slovenskega veleposlaništva na Dunaju je MZEZ avstrijskemu ministrstvu za evropske in mednarodne zadeve posredovalo verbalno noto, v kateri je izrazilo zaskrbljenost nad objavo na družbenem omrežju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fraeicheitliche Jugend

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve (MZEZ) je danes opravilo pogovor z avstrijsko veleposlanico glede spletne objave koroškega podmladka FPÖ s protislovensko vsebino. Veleposlanica Elisabeth Ellison-Kramer se je v imenu Avstrije odločno distancirala od objave, so za STA potrdili v Mladiki.

Slovensko zunanje ministrstvo je v četrtek napovedalo, da bo zaradi objave, v kateri so mladi svobodnjaki volivce pozvali, naj z glasovanjem z oblasti umaknejo socialdemokratsko stranko (SPÖ) in s tem ustavijo "slovenizacijo" dežele, na pogovor poklicalo avstrijsko veleposlanico v Ljubljani.

Preko slovenskega veleposlaništva na Dunaju pa je MZEZ avstrijskemu ministrstvu za evropske in mednarodne zadeve posredovalo verbalno noto, v kateri je izrazilo zaskrbljenost nad objavo na družbenem omrežju.

O sporni objavi sta se nato danes pogovorila tudi zunanja ministrica Tanja Fajon in koroški deželni glavar Peter Kaiser, ki sta skupaj obsodila zapis mladih koroških svobodnjakov. Ministrica je Kaiserja v pogovoru pozvala k nujnemu ukrepanju, ta pa se je zavzel, da bo storil vse, da zagotovi uspešno sobivanje nemško in slovensko govorečih rojakov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta