Acun Ilicali o spremembah v NK Maribor: Uspešen klub potrebuje popolno harmonijo med lastniki in trenerjem

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
24.10.2024 14:00

Bodoči lastnik vijoličastih spregovoril o razlogih za menjavo trenerja in o načrtih s 16-kratnimi slovenskimi prvaki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Acun Ilicali je spregovoril, zakaj so v NK Maribor angažirali Boštjana Cesarja.
Andrej Petelinšek

S tednom zamika se je v Ljudskem vrtu zgodila še uradna predstavitev novega trenerja. Zakaj se je odločil za Boštjana Cesarja, je pojasnil Acun Ilicali, (bodoči) lastnik NK Maribor. "Poleti smo začeli našo pot v Mariboru. Zdaj smo na točki, ko se vse bolj posvečamo klubu. Da bi bili uspešni, smo se odločili za sodelovanje z Boštjanom Cesarjem. Verjamemo vanj, za Maribor je prava oseba, pravi nogometni um, da ga popelje do uspeha. Vesel sem, da je v klubu. Prihodnost z njim je svetla. Hvala za sprejetje naše ponudbe in dobrodošel v družini," je povedal prvi mož medijskega podjetja Acun Medya, ki se bo v mestu ob Dravi zadržal le nekaj ur, saj si bo zvečer v Carigradu odgledal tekmo evropske lige med Fenerbahčejem in Manchester Unitedom.

Nekdanji pomočnik selektorja v slovenski reprezentanci ni bil edini kandidat za naslednika Anteja Šimundže. "Imeli smo več kandidatov. Moji ljudje so naredili poizvedovanje. Boštjan je popularen v Sloveniji, bil je uspešen v reprezentanci. Po intervjujih, ki so jih opravili moji sodelavci, so v Boštjanu prepoznali željo, predanost. Bili so štirje ali pet kandidatov, Boštjan je po intervjujih postal številka ena," je poudaril Ilicali.

Acun Ilicali
Andrej Petelinšek

Zakaj pa je prišlo do razhoda z nekdanjim trenerjem? Šimundža se je poslovil dva dneva po drugem porazu proti Celju v tej sezoni, a je z vijoličastimi še vedno držal drugo mesto na lestvici s točko zaostanka za vodilno Olimpijo. "Glavni razlog je: novi smo v tej državi, a prišli smo s projektom. V nogometnem svetu, v katerem sem več kot 20 let, sem se naučil, da mora biti v klubu, ki želi naprej, popolna harmonija med lastniki in trenerjem. Ničesar slabega ne morem reči čez Anteja, a če hočemo biti uspešni, moramo iti vsi v isti smeri. Sem smo prišli za nov projekt, za novo prihodnost, zato potrebujemo trenerja, ki odobrava naše misli in želi v isto smer kot mi," je odgovoril novi šef vijoličastih.

Na druženju z novinarji je Acun Ilicali med drugim poudaril, da do dokončnega prehoda kluba oziroma z njim povezanega podjetja v last njegove skupine manjka le še nekaj podpisanih dokumentov, kar naj bi se zgodilo v naslednjih dveh ali treh tednih, da pa že od začetka julija vlagajo denar v klub in na Mladinski ulici delujejo kot lastniki.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta