Bosanci poraženi v Mariboru

Bojan Bauman Bojan Bauman
13.10.2022 21:43

V kvalifikacijah za rokometno EP je Slovenija v dvorani Tabor slavila z 28:20

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenski rokometaši so z zmago nad BiH uspešno začeli kvalifikacije za EP 2024.
Saso Bizjak

Uspešno so slovenski rokometaši v dvorani Tabor začeli uvodno kvalifikacijsko tekmo za nastop na evropskem prvenstvu, ko so gostili ekipo BiH. Dean Bombač, Blaž Blagotinšek, Blaž Janc, Jure Dolenec, Aleks Vlah in druščina so vsak prejeti gol kaznovali z obrestmi. V prvih dvajsetih minutah tekme so si tako priigrali že sedem golov prednosti (13:6). Prenovljeni bosanski ekipi ni pomagala niti bučna podpora s tribun. "Hvala bosanskim navijačem, ki so pripravili dobro športno vzdušje. Zahvala tudi našim podpornikom, ki jih nismo razočarali. Dobro smo začeli tekmo, meni pa se je bilo super vrniti v dvorano, kjer sem bil tri leta doma," je vzdušje in prizadevnost svoje ekipe pohvalil slovenski vratar Urh Kastelic.

Blaž Janc je k zmagi prispeval štiri zadetke.
Saso Bizjak

Po dobrem začetku je slovenski selektor Uroš Zorman prevetril slovensko vrsto, ki v nadaljevanju ni ohranila uvodnega naleta. Ob polčasu je slovenska prednost skopnela na tri zadetke (13:10). Slovenci so zamudili prvo lepo priložnost, da bi dvome o zmagovalcu proti zelo premešani postavi Bosne razblinili v zgodnji fazi tekme. "Res smo v enem delu tekme popustili, ampak padci so sestavni del vsake tekme. Odigrali smo vrhunsko obrambo, v napadu pa še imamo rezerve," je razmišljal kapetan Jure Dolenec.

Dean Bombač je večino tekme dobro organiziral napade slovenskih rokometašev.
Saso Bizjak

Nadaljevanje je bilo znova uspešno za Slovence, ki so v zadnjih deset minut tekme vstopili s sedmimi goli prednosti (24:17). Niti v zadnjih minutah niso popuščali - za uvodno zmago z 28:20. V slovenski vrsti je bil s sedmimi goli najbolj učinkovit Aleks Vlah. "Led je prebit in uspelo nam je z lepo zmago v dvorani Tabor. Uspelo mi je prenesti solidno klubsko formo tudi v reprezentanco, kjer sem si želel večje vloge. Hvala bogu, priložnost sem izkoristil," je razmišljal Primorec, ki je ob odsotnosti Boruta Mačkovška postal glavna nevarnost Slovenije na položaju levega zunanjega napadalca.

Saso Bizjak

Naslednja tekma naših rokometašev je v nedeljo, ko ob 19.30 gostujejo v Prištini proti ekipi Kosova. To bo še ena reprezentanca, ki jo slovenski rokometaši slabo poznajo. Kakšen bo recept za igro proti Kosovu? "Zadržati moramo čvrsto obrambo. Ko se rokometaši zberemo po približno pol leta v reprezentanci, imamo na uvodnih tekmah probleme, ker vmes pozabimo uigrane akcije. Rabimo nekaj časa in na naslednji tekmi v nedeljo v Prištini bo naša igra še boljša. Hkrati smo v obdobju, ko se moramo obremenjevati predvsem s svojo igro. No vselej je gladka zmaga in dominantna igra na tekmi dobrodošla za dvig samozavesti," je naslednjo predstavo slovenskih rokometašev napovedal kapetan Jure Dolenec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta