Britanec Lewis Hamilton zmagovalec dirke v Imoli, boljši od Bottasa in Ricciarda

STA, Gr.G.
01.11.2020 15:10

Sezona se bo nadaljevala čez 14 dni z dirko v Turčiji, do konca pa so skupno še štiri dirke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva formule 1 v Imoli. Na preizkušnji za VN Emilije Romanje je premagal moštvenega sotekmovalca Finca Valtterija Bottasa in Avstralca Daniela Ricciarda (Renault). Z novo zmago, že deveto v tej sezoni in skupno 93. v karieri, se je Hamilton še bolj utrdil v skupnem vodstvu, kjer je Bottas njegov najbližji zasledovalec.

EPA

Z dvojnim uspehom pa si je moštvo Mercedes že dokončno zagotovilo konstruktorsko lovoriko v tej sezoni, za Mercedes je to že sedma zaporedna konstruktorska zmaga v SP. Tretji v seštevku SP Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je na današnji dirki odstopil.

EPA

Sezona se bo nadaljevala čez 14 dni z dirko v Turčiji, do konca pa so skupno še štiri dirke.

Mercedesu že konstruktorska lovorika

Hamilton je na prejšnji dirki postavil nov rekord po številu zmag v formuli 1. Danes je dodal še eno, s katero se je močno približal izenačenju še enega rekorda Michaela Schumacherja. Še bližje je sedmemu naslovu svetovnega prvaka, edini, ki bi mu ga še lahko odvzel, pa je po razpletu današnje dirke njegov moštveni sotekmovalec Bottas. Ta namreč edini zaostaja manj kot sto točk (282-197), že tretji Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), ki je danes ostal praznih rok po odstopu, pa s 162 nima več možnosti za skok na vrh, saj so do konca samo še štiri dirke. Sta pa Hamilton in Bottas že danes potrdila premoč Mercedesa v sezoni 2020. Že štiri dirke pred koncem je namreč dokončno jasno, da je konstruktorski naslov spet v rokah nemške tovarne. To je sedmi zaporedni naslov v tej kategoriji, kar doslej ni uspelo še nobeni ekipi v formuli 1.

"To je poseben trenutek, dosegli smo nekaj neverjetnega. Vedno smo prestavljali meje mogočega. Zdaj smo dosegli tisto, kar se je zdelo neverjetno, a lahko jih postavimo še višje," je po slavju v Imoli dejal vodja moštva Toto Wolff. Doslej je imel Mercedes rekord skupaj s Ferrarijem, ki je slavil šestkrat med letoma 1999 in 2004.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta