Celjani premagali Maribor po golu Sešlarja tik pred koncem rednega dela

Miha Dajčman Miha Dajčman
18.09.2024 17:24

V knežjem mestu sta se v zaostali tekmi 2. kroga prve lige Celje in Maribor razšla z 2:1.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Grega Wernig

Mariborčani in Celjani so se pomerili prvič v sezoni. Tekma drugega kroga prve lige je bila v začetku sezone zaradi prekratkega razmaka med delegiranim obračunom in tekmama vijoličastih ter rumeno-modrih v evropskih tekmovanjih prestavljena. Vijoličasti so bili pred obračunom drugi na lestvici s tremi točkami zaostanka za vodilno Olimpijo, ki ima tekmo več, Celjani so na sedmih obračunih zbrali 11 točk in so pred prvim štajerskim derbijem v sezoni zasedali šesto mesto. Z zmago nad Mariborom so se rumeno-modri povzpeli na peto mesto in za vijoličastimi zaostajajo le za točko. Maribor je na igrišču v prvenstvu izgubil prvič po novembru lani, ko so vijoličaste premagali prav Celjani.

(PREGLED) Celje in Maribor pred prvim štajerskim derbijem: Okrepljeni merijo (še) višje

Trener Maribora Ante Šimundža se je odločil za enako prvo postavo kot na dvoboju s Koprom, ki so ga Mariborčani v nedeljo dobili z 2:0. Na klopi tokrat ni mladincev Žana Meška in Nika Osterca, ki sta z mladinsko ekipo v Gibraltarju na mladinski ligi prvakov. Med kandidati za nastop še vedno ni slabo pripravljenega Benjamina Tetteha in poškodovanih Martina Milca in Hilala Soudanija.

Vijoličasti so bolje začeli obračun, nato pa v drugem delu prvega polčasa popustili in Celjani so prevlado kronali z golom Armandasa Kučysa v 27. minuti. Vijoličaste je pred višjim zaostankom reševal Ažbe Jug. Sodnik Matej Jug pa je samo v prvem polčasu pokazal 10 rumenih kartonov - tri gostiteljem, šest Mariborčanom in še enega mariborski klopi.

Gostje so po menjavah med odmorom bolje krenili v drugi polčas, nevarni so bili predvsem po desni strani, kjer je drugič zapored v igro vstopil Gyorgy Komaromi. Ta je tudi dosegel gol za izenačenje v 57. minuti. Madžar je streljal z roba kazenskega prostora, na neravni zelenici Stadiona Z'Dežele pa se je žoga pred Matjažem Rozmanom odbila in vratarju Celje je ta spolzela iz rok.

Obe ekipi sta imeli v zadnje pol ure igre še nekaj priložnosti. Ažbe Jug se je izkazal v 71. minuti po poskusu Aljoše Matka. Mariborski poskusi pa so bili manj nevarni. Tik pred koncem rednega dela pa so gostitelji znova zadeli. Luka Krajnc je prestregel napad Celjanov, toda izgubil žogo na polovici tekmecev in gostiteljem so imeli veliko prostora za protinapad. Uspešno ga je zaključil Svit Sešlar.

Potek tekme:

9. minuta: Iličić je podal iz kota, najvišje je skočil Krajnc, njegov strel pa je bil blokiran. Po drugem kotu je Rozman ubranil strel Jana Repasa.

11. minuta: Znova poskus Mariborčanov po kotu. Grlić je z razdalje streljal preveč po sredini, Rozman ni imel težav.

14. minuta: Prvo priložnost za Celjane je imel povratnik v knežje mesto Svit Sešlar, njegov strel je ubranil Jug.

22. minuta: Po predložku s prostega strela je z glavo streljal Zec, toda mimo gola

27. minuta, GOL: Armandas Kučys je imel veliko prostora na levi strani po lepi globinski podaji Sešlarja, napadalec Celja je rutinirano zaključil akcijo za vodstvo gostov.

41. minuta: Nevaren strel Kvesića s prostega strela, Jug brani.

45. +1 minuta: Nemanić je imel priložnost za povišanje vodstva, ko je bil neoviran pri strelu z glavo, a je bil nenatančen.

45. +4 minuta: Po prekršku M'bonda na robu kazenskega prostora prosti strel za Celjane. Znova ga je izvajal Kvesić, z obrambo se je izkazal Ažbe Jug.

Polčas: V prvih minutah prvega dela so nekaj več pokazali Mariborčani, v drugem delu pa so bili nevarnejši Celjani. Mariborčane je pred višjim zaostankom rešil Ažbe Jug. Sodnik Matej Jug pa je pokazal kar 10 rumenih kartonov. Tri Celjanom, šest nogometašem Maribora, še enega pa mariborski klopi.

46. minuta: Ante Šimundža se je odločil za dve menjavi. Namesto Grlića in Sikoška sta vstopila Komaromi in Sousa. 

46. minuta: Hitro do priložnosti Celjani, ki so prodrli mimo Širvysa, Mariborčani pa so situacijo rešili z blokom.

Takoj po odmoru nevarni Celjani, zlahka je po levi strani mimo Širvysa, a je nato Maribor nevarnost rešil z blokom.

49. minuta: Ž. Repas je imel na nogi izenačenje po prodoru v kazenski prostor Celjanov, nato pa je streljal čez gol.

51. minuta: Komaromi je po desni strani začel protinapad in nato lepo podal pred gol, Božić je streljal pod prečko, Rozman je odbil čez gol.

57. minuta, GOL: Mariborski napadi na začetku drugega polčasa so se obrestovali. Božić je preigraval na robu kazenskega prostora, žoga se je odbila do Žige Repasa, ki jo je podal do Komaromija, ta pa je sprožil z roba kazenskega prostora in zadel po napaki Rormana, ki je žogo spustil iz rok.

71. minuta: Po zmedi v kazenskem prostoru vijoličastih po kotu je imel veliko priložnost Aljoša Matko, še enkrat več se je izkazal Ažbe Jug.

75. minuta: Iličić je podal iz kota, priložnost je imel Širvys, toda ciljal je previsoko.

75. minuta: Božića je zamenjal Ojo.

87. minuta: Jan Repas je bil neoviran na robu kazenskega prostora, a je streljal mimo desne vratnice.

90. minuta, GOL: Celjani so povedli po protinapadu, ki ga je po podaji Nikite Iosifova z mojstrovino zaključil Svit Sešlar. Luka Krajnc je pred tem prekinil napad Celjanov, toda izgubil žogo na celjski polovici in na desni strani mariborske obrambe je bilo preveč prostora.

Odzive po tekmi bomo objavili na vecer.com ter v četrtkovem Večeru

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta