Dallas in Luka Dončić na robu - mest za končnico in z živci

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
20.12.2022 17:37

Te dni Dallas in Minnesota bijeta boj za položaj, ki na koncu sezone še vodi v končnico. Prvo tekmo sta Luka Dončić in trener Jason Kidd končala predčasno, priložnost za revanšo bo v noči na četrtek

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luki Dončiću ni bilo jasno, zakaj je izključen.
EPA

Že tako ali tako se sučejo še okrog zadnjega (desetega) mesta v zahodi konferenci, ki še vodi v kvalifikacije za NBA-končnico, potem pa so proti neposrednim tekmecem za ta uspeh, Minnesoti Timberwolves, doživeli poraz (116:106), izključitev Luke Dončića in trenerja Jasona Kidda ter za piko na i še poškodbo Doriana Finneyja-Smitha. Nova tekma proti istemu nasprotniku v gosteh pa jih čaka že v noči na četrtek ob 2. uri zjutraj  ...

Resnici na ljubo Mavericksi Dončića in Kidda niti niso prav zelo pogrešali - na koncu so izgubili za deset točk, dve minuti pred koncem tretje četrtine, ko se je zgodil prelomni dogodek, pa so zaostajali za 16 (69:85). Takrat se je Dončić v igri ena na ena zapletel in znašel v brezizhodnem položaju, nakar je s "fintiranjem" želel izsiliti osebno napako. V svojem prepoznavnem slogu se je zaletel v mirno stoječega Jadena McDanielsa in hkrati vrgel proti košu ter padel, a sodniške piščalke so ostale neme. Oglasile so se šele v protinapadu Minnesote in ustavile igro. Takrat je Dončić ob vračanju na obrambno stran igrišča vihal nos nad sodniki in jim prigovarjal, ti ga pa niso več tolerirali; zapiskali so tehnično napako, nato še eno in to je pomenilo avtomatsko izključitev. V tistem trenutku je mrak na oči padel trenerju Dallasa Jasonu Kiddu, ki je kar stopil čez igrišče do sodnika. Jasno; tudi sam je bil izključen, z Dončićem sta skupaj zapustila parket.

"Nikoli ne lažem in res sem si zaslužil prvo tehnično napako. Nisem prepričan, zakaj sem dobil drugo. Bil sem presenečen, ko sem bil izključen," je po tekmi dejal Luka Dončić, ki prvič v sezoni ni dosegel 20 točk. Ob slabem metu iz igre (5/17) jih je zbral 19. Seveda so vprašanja o sodnikih letela tudi na Jasona Kidda, ki pa ni želel spet poseči v žep zaradi predolgega jezika in je novinarsko konferenco ekspresno zaključil: "Veliko denarja sem moral že plačati, zato ga ne želim še več. Prišel sem na novinarsko konferenco, vendar ne bom odgovarjal na dodatna vprašanja. Minnesota je bila boljša ekipa, čez dva dni pa nas čaka nova tekma. Hvala, da ste prišli."

A težko je verjeti, da bo dva dni kasneje na istem prizorišču in proti istemu nasprotniku, ki jih je na lestvici prehitel (Minnesota ima zdaj 16 zmag in 15 porazov, Dallas obratno) revanša uspela. Volkovi so namreč kljub odsotnosti zvezdniškega centrskega tandema Karl Anthony - Rudy Gobert v izjemni formi. V nedeljo so se znesli nad Chicagom in s 150 točkami postavili klubski rekord. Na drugi strani se Dallas ubada s številnimi poškodbami. Manjkajo Tim Hardaway, Dwight Powell, Josh Green in Maxi Kleber, zdaj je vprašljiv še Dorian Finney-Smith. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta