Dallas z izjemno tretjo četrtino premagal jezernike

STA, A. La.
25.12.2022 23:21

Slovenski zvezdnik domače zasedbe Luka Dončić je k zmagi prispeval 32 točk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
USA TODAY

Košarkarji Dallas Mavericks so v eni od božičnih tekem v ligi NBA danes v svoji dvorani gostili Los Angeles Lakers in zmagali s 124:115. Slovenski zvezdnik domače zasedbe Luka Dončić je k zmagi prispeval 32 točk.

Dallas je prestižni dvoboj začel slabo. Dončić je na prejšnji tekmi proti Houstonu dosegel 50 točk in le za točko zaostal za svojim strelskim rekordom v ligi. Tokrat vsaj na začetku ni bil tako razpoložen, pa tudi Dallas je v prvem polčasu zaostajal za ekipo kalifornijskega zvezdnika LeBrona Jamesa. Ob polčasu je bil Dončić pri desetih točkah, Dallas pa pri -11 (43:54).

USA TODAY
USA TODAY

V nadaljevanju pa je Dallas stopil na plin. Dončić, Tim Hardaway Jr. in Cristain Wood so hitro stopili zaostanek in v tretji četrtini naredili popoln preobrat. Prvič na tekmi so domači povedli pri 65:63, potem pa je v le nekaj minutah prednost narasla na dvomestno število (76:65), pozneje pa celo na +20 (89:69). Dallas je samo v tem delu igre dosegel 51 točk.

Domači so ob taki prednosti tekmo zanesljivo pripeljali do konca, v zadnji četrtini so se gostje sicer nekoliko približali, a je Dallas hitro spet našel ritem iz tretjega dela in na koncu zmagal s 124:115. Dončić je tekmo končal pri 32 točkah, devetih skokih in devetih podajah. Wood je dodal 30 točk, Hardaway pa 26. Pri jezernikih se je LeBron James ustavil pri 38 točkah.

USA TODAY
USA TODAY
USA TODAY

Božično dogajanje v ligi NBA, danes zvečer in v noči na ponedeljek bo na sporedu skupno šest dvobojev, je v Dallasu že pred tekmo zaznamovala tudi posebna slovesnost. Na njej je klub pred dvorano American Airlines Center uradno razkril kip nemškega zvezdnika Dirka Nowitzkega.

Nowitzki je bil nekoč prvi zvezdnik Dallasa in velja za enega najboljših evropskih igralcev v NBA vseh časov. V košarkarskem pokoju je posebni svetovalec kluba. Za njegov dolgoletni prispevek so se mu v Dallasu zdaj oddolžili tudi s kipom, ki ga je danes slavnostno razkril sam nemški zvezdnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta