Damir Krznar: Ko se zgodi enkrat, si len. Ko se ponovi, pa neumen

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
11.03.2023 06:45

Nogometaši Maribora danes ob 17.30 gostijo sežanski Tabor. Trener Mariborčanov išče zamenjavo za Antolina in čaka na tandem Iličić-Tolić

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Velenju sta Josip Iličić (levo) in Marko Tolić (desno) prvič v tej pomladi združila moči na igrišču.
V Velenju sta Josip Iličić (levo) in Marko Tolić (desno) prvič v tej pomladi združila moči na igrišču.
Andrej Petelinšek

Po pokalu nazaj na prvenstveno fronto. Nogometaši Maribora bodo danes ob 17.30 v Ljudskem vrtu gostili sežanski Tabor. "Tabor je zelo dobro začel pomlad. Dobil je novo energijo, novo moč, verjetno tudi samozavest. Ne računam na njihov kiks v pokalu, ki je bil morda, neumno je reči, celo preračunljiv. Biti moramo resni, se dobro pripraviti, saj nam ustreza zgolj zmaga," pred obračunom s predzadnjo ekipo prve lige razmišlja trener vijoličastih Damir Krznar. Na pokalni tekmi v Velenju slab uvod ni bil usoden, Maribor se je prebil v četrtfinale. A v prvenstvu bo podoben odnos težko prinesel uspeh. "Ker se je to že zgodilo v sredo, verjamem, da se ne bo v soboto. Če se zgodi enkrat, to pomeni, da smo leni. Če pa se večkrat, smo neumni," pravi hrvaški strateg na klopi vijoličastih. Danes najbrž ne bo mogel računati na obolelega Aljaža Antolina. Kdo ga bo zamenjal v osrčju zvezne vrste?

"Več možnosti je, ne bom pa povedal, katera je prva. Odvisne so od strukture in kvalitete nasprotnika, našega stila igre. Nisem še prepričan, da bomo igrali z dvema zadnjima zveznima. Morda bomo šli v klasični 4-3-3," je povedal Krznar in med potencialnimi kandidati za zvezno vrsto naštel Marina Laušića, Marcela Lorberja, Luko Božičkovića in za bolj napadalno varianto Roka Kronavetra.

Standardno mesto v prvi enajsterici si je zagotovil Josip Iličić. A niti ene od zadnjih petih tekem ni sklenil brez rumenega kartona. "Pogovorili smo se z njim. On to dojema, a se mu dogajajo neke stvari. Ali je to vprašanje kontrole trenerja, kontrole igralca ali je odgovornost skupna? Želje po izvedbi in izvedbe še ni spravil v ravnovesje in to vodi do frustracij. Spustili smo letvico, mu povedali, da od njega ne pričakujemo čudežev, ampak da je del ekipe. Očitno si jo je dvignil previsoko. Podobno kot Tolić na začetku jeseni potrebuje kontinuiteto, prilagoditev na naš stil igre, nasprotnike in vse dejavnike v ligi," trener verjame, da so kazni prej posledica prevelike želje kot pomanjkanja discipline.

Iličić je v Velenju prvič to pomlad zaigral skupaj z drugim kreativcem v moštvu, Markom Tolićem. "Bilo je okej, a moramo biti potrpežljivi. Skupaj lahko delata čudeže, dobro sta povezana, v delčku sekunde znata sprejeti odlične odločitve. Zagotovo bosta naše bogastvo. A za to bomo potrebovali nekaj časa," je o sodelovanju napadalnih vezistov dejal Krznar.

Prevelika usmerjenost v napad lahko prinese težave v obrambi. "To je razlog, zakaj sem bil med polčasoma v Velenju jezen. Na tem svetu ne obstaja igralec, ki ne zna igrati obrambe. Obstajajo samo taki, ki je ne želijo igrati. Takšni v Mariboru ne bodo igrali. Vsaj ne v prvi postavi," svojim varovancem sporoča 50-letni Zagorec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta