Dejan Djuranović o prebolevanju covida-19, osemnajstih okužbah v vrstah Domžal in gostovanju v Ljudskem vrtu

Miha Dajčman Miha Dajčman
05.11.2020 08:00

Prvi s potrjeno okužbo novega koronavirusa v drugem valu okužb v tej sezoni pri Domžalah je bil trener Dejan Djuranović. V soboto bo svoje moštvo v Ljudskem vrtu, kjer je med letoma 1998 in 2003 branil barve vijoličastih, znova vodil s klopi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"V zadnjem tednu prihajam v normalno stanje, upam, da je ta izkušnja za mano."
Bojan Velikonja

Ekipa bo še nekaj časa oslabljena, priznava trener Domžal Dejan Djuranović, saj so v zadnjih dveh tednih covid-19 potrdili pri kar osemnajstih članih rumene družine. Tisti, ki so zboleli prvi, so virus že preboleli. Po navodilih NIJZ so se vrnili na treninge in se pripravljajo na sobotno ligaško tekmo, pravi Djuranović.

Kako se počutite?

"Glede na to, da sem imel izkušnjo z boleznijo covid-19, lahko rečem, da je bilo počutje drugačno kot v primerih, ko sem zbolel za kakšno virozo. Štiri dni sem čutil nemoč in bolečine po celotnem telesu. Potem se je zdravje stabiliziralo, temperature nisem imel in zato tudi zdaj ni razloga za izčrpanost. V zadnjem tednu se vračam v normalno stanje. Upam, da je ta izkušnja za mano. Ni mi jasno, kako sem se okužil. V klubu smo bili disciplinirani, gibali smo se v krogu ljudi znotraj kluba in z bližnjimi."

Deset dni ste bili v izolaciji. Kdaj ste se pridružili ekipi na treningih in kako poteka delo?

"Od nedelje je na treningih celotna strokovna ekipa (glavni trener, pomočnik trenerja, trener vratarjev, terapevt in tehnični direktor), pri kateri so okužbo potrdili v prvem tednu (takrat so bili okuženi tudi trije nogometaši, op. p.). V teh dneh normalno treniramo. Izjema je šest igralcev prvega moštva, ki so bili pozitivni na zadnjih testiranjih, ti so v izolaciji. Smo pa članom priključili igralce iz mladinskega pogona. Tako je na treningih dovolj nogometašev, proces poteka nemoteno."

Čutite, da je zaradi številnih okužb, pomanjkanja treningov in tudi nekajdnevne izolacije pripravljenost moštva slabša?

"To se opazi. Eno je trenirati redno in z ekipo, nekaj povsem drugega so individualni treningi. Optimalnega stanja pri nekaterih igralcih ni. Smo še daleč od nivoja, s katerim bi bili zadovoljni. Pomembno pa je, da smo začeli normalno trenirati. Tekma bo pokazala, v kakšnem stanju smo. Da so posledice, je povsem jasno."

Ste se v času samoizolacije, ko ste imeli tudi simptome, povsem distancirali od nogometa?

"Danes v športu ni vse odvisno od posameznika. Tudi mi imamo skupino trenerjev in drugih sodelavcev, ki delajo dobro in kvalitetno. Podrejeni so sistemu Domžal, ki je odličen. Komunikacija na daljavo je delovala. Trenerji, ki so bili fizično prisotni na klubu, so nadaljevali treninge. Program je potekal po dogovoru, s tem ni bilo težav. Trudili smo se, da vse poteka po ustaljenih tirnicah in čim bolje. V Domžalah smo zelo striktni pri upoštevanju priporočil in ukrepov. Testiranja smo izvedli na klubske stroške, in to vsaj trikrat. Po tekmi v Kopru smo bili pozitivni člani strokovnega moštva in nekaj nogometašev. Nove okužbe so se pojavile po tekmi z Muro, ki ni bila preložena, temu je sledila samoizolacija. Tudi v tem tednu so se pojavile okužbe, zato je klub na lastne stroške v Zdravstvenem domu Domžale opravil testiranje še enkrat. Tudi zdaj so bili okuženi štirje člani. Zdaj verjamemo, da je tega konec, dve tretjini ekipe sta prekuženi, in verjamemo, da bodo preostali negativni ostali zdravi."

Za ekipami prve lige je četrtina sezone. Vi imate dve tekmi manj, prestavljena sta dvoboja z Aluminijem in Bravom, zato pogled na lestvico ni povsem realen.

"Celo leto je specifično. Minulo prvenstvo smo po celotni slabi sezoni zaključili uspešno, ekipo smo stabilizirali in se pripravili na novo sezono, čeprav nismo imeli pripravljalnih tekem, tudi takrat zaradi koronavirusa. Glede na dogajanje smo lahko s prikazanim in opravljenim delom zadovoljni, nismo pa zadovoljni z izkupičkom točk. Lahko bi imeli tri ali štiri točke več, takrat bi bili blizu vrha. Veseli dejstvo, da smo bili konkurenčni, v polju smo bili dobri in si ustvarjali priložnosti."

Kaj pričakujete v Ljudskem vrtu? Vaša ekipa je oslabljena, a Mariboru ste v tej sezoni že povzročili preglavice.

"Gremo k Mariboru, ki je vedno kandidat za naslov prvaka, ki ima širok kader igralcev, poznamo njihove kvalitete. Mi pa dobro treniramo, se pripravljamo na tekmo. Jasno je, da nismo v optimalnem stanju. A to ne pomeni, da smo brez ambicij. Radi bi osvojili točke v Mariboru."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta