Deseterica vijoličastih zdržala le do 90. minute, Olimpija z enajstmetrovko do zmage na večnem derbiju

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
15.10.2022 22:35

Nogometaši Olimpije so dobili tudi drugi večni derbi v sezoni in prednost pred Mariborom na lestvici povečali na 16 točk

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Olimpija je dobila tudi drugi večni derbi v sezoni.
Dnevnik

En gol je bil dovolj, da so nogometaši Olimpije dobili še drugi večni derbi v tej sezoni. Za padec Maribora v Stožicah je poskrbel Mario Kvesić, ko je v 90. minuti izkoristil enajstmetrovko.

Ne ena ne druga ekipa si nista pripravili ravno spodbudne popotnice pred največjo slovensko nogometno tekmo. Olimpija je v 12. krogu kapitulirala na mestnem dvoboju proti Bravu, Maribor pa je v Ljudskem vrtu padel pred Koprom in za povrh za derbi zaradi rumenih kartonov izgubil še trenerja Damirja Krznarja. Hrvata sta na klopi nadomeščala pomočnika Aleš Mertelj in Mihael Mikić.

Bolj malo priložnosti sta rivala sestavila v prvem polčasu. Mariborski poskusi niso prinesli pravega zaključka, le nekoliko bolj pa je bila v kazenskem prostoru aktivna Olimpija. Svit Sešlar in Mario Kvesić sta sestavila akcijo za Mustafo Nukića, prvi napadalec zmajev je žogo sicer pospravil za hrbet Ažbeta Juga, ki je prvič po aprilu, ko si je na tekmi v Sežani poškodoval ramo, zaigral v prvi enajsterici vijoličastih, a je bil v prepovedanem položaju.

Kmalu o akciji v 25. minuti je bila tekma prekinjena. Green dragons, najglasnejši navijači Olimpije, so najprej "rajali" s koreografijo, potem z baklami in ostalo pirotehniko. Bakle so poletele tudi na igrišče, sodnik je prekinil tekmo. Približno pet minut je trajalo, da se je pirotehnična megla dovolj razkadila, da je Dragoslav Perić oznanil nadaljevanje dvoboja.

Dnevnik

V podaljšku prvega polčasa – kar osem minut je trajal zaradi prekinitev – se je trenutno vodilna ekipa prve lige približala vodstvu. Ko je Sešlar odvzel žogo Sikošku, sta jo Elšnik in Kvesić spravila do Ruija Pedra, Portugalec je poskusil z diagonalnim strelom, Jug je žogo odbil, Sešlar je bil sicer najhitrejši v lovu na odbitek, a ga je z bližine poslal mimo gola. V zadnji minuti razvlečenega podaljška je imel vodstvo Olimpije na nogi spet Nukić, a je ob branilcu Nemanji Mitroviću slabo zaključil. Je pa ta akcija Olimpiji vseeno prinesla prednost. Sodnik Perić je po VAR-pregledu ugotovil, da je bil prekršek Svena Šoštariča Karića nad Pedrom na sredini igrišča vreden rdečega kartona. Le deseterica nogometašev je ostala Mariboru za drugi polčas.

Z igralcem več je Olimpija igro preselila v obrambno polovico Maribora. Rui Pedro se je podpisal pod prvo priložnost v drugem delu, ko je potegnil po levi strani, a se je namesto za podajo odločil za strel, ki ni bil niti blizu cilja.

Maribor je poskušal s streli z razdalje, a ne Marko Tolić ne Andraž Žinič nista bila natančna. Precej bližje so bili zmaji. Rezervist Almedin Ziljkić je delil podaje, eno od njih je Rui Pedro spremenil v nevaren strel, ki ga je pred golovo črto izbil Sikošek, drugo je Sešlar z glavo poslal v prečko. Blizu je bil tudi rezervist Samuel Pedro, a se je z odlično obrambo izkazal Jug.

Tudi v drugem delu ni šlo brez prekinitev, bakle so na igrišče letele tako s severne kot južne tribune. Za kar 12 minut je sodnik podaljšal tekmo. Še pred tem pa je Olimpija zagrabila vodstvo. Ko si je Kvesić v kazenskem prostoru pripravil strel, se sodnik po bloku Nemanje Mitrovića sicer ni oglasil, a VAR-pregled je pokazal, da je Ljubljančana v mariborskih vrstah žoga zadela v roko. Enajstmetrovka! V zadetek jo je spremenil Kvesić in v zadnji minuti rednega dela tekme odpeljal Olimpijo v vodstvo.

Okrepitve v napadalnem delu moštva - vstopila sta Ivan Brnić in novinec Ishaq Rafiu - Mariboru niso prinesle izenačenja, Olimpija je obdržala prednost in večnim rivalom na lestvici pobegnila na velikih 16 točk prednosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta