Dirka po Španiji: Ubežniki po godu

ug
04.11.2020 20:00

V 14. etapi zmaga Timu Wellensu, Primož Roglič brez težav obdržal rdečo majico

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kisovčan je dobil družbo v konkurenci kolesarjev z več kot eno etapno zmago.
Epa

Tim Wellens je edini kolesar na 75. dirki po Španiji ob Primožu Rogliču, ki ima več kot eno etapno zmago. Slovenski šampion je pri štirih, izkušeni vsestranski 29-letni Belgijec pri dveh. Tudi v 14. etapi je bil kot v peti najuspešnejši v manjši skupini ubežnikov, na kilometrskem vzponu proti cilju mu je ostalo največ moči med šesterico, v kateri je bil najvišje v skupnem seštevku Španec Marc Soler (18. mesto z zaostankom 18 minut za rdečo majico). Zato se moštvo Jumbo-Visme ni naprezalo, da bi jih ujelo.

EPA/KIKO HUESCA
Epa

"Smo pa kar sprintali, da smo prišli do vrha in v cilj," je priznal Primož Roglič, ki je bil deseti in je pred glavnina konkurentoma - Ekvadorcem Richardom Carapazom ter Britancem Hughom Carthyjem - obdržal prednost v skupnem seštevku. Pa bi se boril za še eno etapno zmago, če v ospredju ne bi bilo ubežnikov? Na takšnem terenu mu je že uspelo. "Sem kar zadovoljen s tem, kako je bilo. Sestava vodilne skupine nam je bila po godu. Morali so biti kar močni, da jim je uspelo. Etapa je bila zelo hitra in težka (povprečna hitrost je bila kar 43,4 km/h, op. p.). Ampak bili smo zraven, ko je bilo potrebno."

Podobnega razpleta si Kisovčan želi danes, ko bo še drugi dan zapored hribovita etapa z več kot 200 kilometri. To sta edini na tej dirki, in ta bo z 240 kilometri na trasi Mos-Puebla de Sanabria še za odtenek daljša.

Rezultati 14. etape, Lugo-Ourense, 204,7 km: 1. Tim Wellens (Belgija/Lotto Soudal) 4.37:05, 2. Michael Woods (Kanada/EF), 3. Zdenek Štybar (Češka/Deceuninck - Quick Step) oba isti čas ... 10. Primož Roglič (Slovenija/Jumbo - Visma) 3:44; vrstni red: 1. Roglič 53.57:05, 2. Richard Carapaz (Ekvador/Ineos Grenadiers) +0:39, 3. Hugh Carthy (Velika Britanija/EF) 0:47. (ug)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta