Dobra priporočila iz valilnice talentov

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
26.07.2022 20:00

Med nogometaše Maribora se bo preselil 21-letni krilni napadalec iz Nigerije Ishaq Kayode Rafiu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ishaq Kayode Rafiu je bil v minuli sezoni eden od boljših posameznikov v nigerijski ligi, debitiral je tudi v dresu članske reprezentance.
NK Maribor

Z napovedjo okrepitve se je začel dan v Kišinjevu. Na dan tekme proti Šerifu v kvalifikacijah za ligo prvakov so v NK Maribor potrdili, da se jim bo pridružil krilni napadalec Ishaq Kayode Rafiu. Za 21-letnika iz Nigerije bo to prva izkušnja v tujini, v domovini pa se je izkazal. V prejšnji sezoni je na 32 tekmah v nigerijski ligi s 14 goli v igri za krono najboljšega strelca. Najbrž bi jo osvojil, če ne bi izpustil dela tekem zaradi vpoklica v člansko reprezentanco Nigerije, za katero je debitiral na majski prijateljski tekmi proti Mehiki.

"Morali smo se odzvati. Za razširitev kadra potrebujemo tudi na krilnih položajih novo rešitev," je po prihodu vezista Vladana Vidakovića, drugi kadrovski potezi v tem tednu, dejal športni direktor vijoličastih Marko Šuler.

Hitrega krilnega napadalca je predstavil kot igralca za sedanjost in prihodnost. "Prihaja z dobrimi priporočili, kot nigerijski prvak. Je igralec s prodornostjo, hitrostjo in konkretnostjo ter z redko videno fizično močjo. Lahko pomeni ustrezno izbiro pri namenu o uresničitvi naših tekmovalnih ciljev. A tudi za nadaljnji korak naprej iz Maribora, kar igralci iz Nigerije kot valilnice talentov pogosto dokazujejo. Vmes se je že znašel pod drobnogledom številnih klubov, tako da smo uspeli ujeti pravi trenutek, da ga privabimo v Ljudski vrt. Od začetka pogovorov je imel željo po prihodu. Vse zadeve so se sestavile v želeni mozaik in dobili smo igralca, ki nam prinaša novo dimenzijo v napadu," je še dodal prvi kadrovik moštva iz Ljudskega vrta.

Ishaq Kayode Rafiu je podpisal pogodbo za tri leta, moštvu pa se še ni pridružil. Kot so pojasnili v klubu, bo treba na njegov prihod počakati zaradi ureditve dokumentov in uskladitve prihoda iz Afrike. Si pa je nabral prve informacije o svojem novem klubu.

"Po igranju v najvišjem rangu tekmovanja v Nigeriji in po osvojenem naslovu prvaka sem imel kar nekaj ponudb klubov iz Evrope. Odločil sem se za selitev v Maribor, saj verjamem, da je najboljši slovenski klub trenutno najbolj primerna izbira zame - kot naslednja stopnica na razvojni poti. Kot večkratni državni prvak in dolgoletni udeleženec evropskih tekmovanj Maribor omogoča, kar si nogometaš želi. Veselim se novega izziva v karieri, želim prispevati svoj delež na igrišču in komaj čakam, da spoznam soigralce, strokovni štab ter se pridružim treningom," je za klubsko spletno stran povedal nogometaš, ki bo okrepil napadalni del zvezne vrste, kjer se je izpraznilo eno mesto zaradi poškodbe Marka Božića. Še eno se bo, če (ko) bo izpeljan prestop Nina Žuglja v norveški Bodo/Glimt.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta