EP v plavanju: Slovenki tik pod odrom za zmagovalke

STA
15.08.2022 17:15

Janja Šegel in Katja Fain sta za las ostali brez medalje na 200 m prosto, na pol krajši razdalji je Romun David Popovici postavil svetovni rekord

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šeglova (v ospredju) bi z osebnim rekordom osvojila kolajno, želela si ga je tudi Fainova (v ozadju)
Saso Bizjak

Slovenski plavalki Janja Šegel in Katja Fain sta zasedli četrto oziroma peto mesto v finalu evropskega prvenstva na 200 metrov prosto v Rimu. Zmagala je Nizozemka Marrit Steenbergen.

Enaindvajsetletna Šeglova je za bronasto medaljo oziroma Nemko Mario Isabel zaostala 42 stotink sekunde. Plavala je 1:57,51. Fainova je bila še sedemnajst stotink sekunde počasnejša (1:57,68). Zmagovalka je imela čas 1:56,36, druga z 1:56,52 pa je bila Britanka Freya Anderson.

Obe Slovenki sta v finalu plavali hitreje kot v kvalifikacijah in polfinalu. Janja Šegel bi se z osebnim rekordom, za katerim je zaostala 83 stotink sekunde, prebila na zmagovalni oder, Katja Fain pa je za osebnim rekordom zaostala 19 stotink sekunde.

"Drugi finale je za mano. Z rezultatom sem zadovoljna. Četrto mesto v Evropi je lep dosežek. Mogoče sem si želela malo hitrejše plavanje, ampak zadovoljna sem in grem naprej," je za Plavalno zvezo Slovenije povedala Janja Šegel.

"Večkrat sem že povedala, da je pomembno, da stopnjuješ rezultat, da sem vsako leto boljša, da na vsaki tekmi napredujem tudi po mestih. Zdaj sem izboljšala šesto mesto s prejšnjega evropskega prvenstva, tako da izboljšava je. Mogoče bi si v finalu želela postaviti osebni rekord, ampak sem prvih 100 metrov malo prepočasi začela. Manjka ta hitrost, imam pa vzdržljivost, kar je dobra napoved za 400 metrov," je povedala Katja Fain.

V mednarodnem delu dogajanja je minuli vikend odmeval predvsem prvi svetovni rekord na tekmovanju. Romun David Popovici je na 100 m prosto v finalu plaval 46,86 in za pet stotink popravil dosežek Brazilca Cesarja Ciela. Mladi, šele 17-letni plavalni zvezdnik iz Romunije je tak dosežek napovedal že v petkovem polfinalu, ko je s časom 46,98 postavil evropski rekord. V finalu pa je nato plaval še hitreje in odvzel rekord Cielu. Slednji je bil rekorder od leta 2009.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta