(EUROBASKET) Klemen Prepelič: "Na porazih se nismo ničesar naučili. Dobili smo milo za drago"

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
15.09.2022 00:10

Po porazu so se pred novinarji ustavili le trije košarkarji - Vlatko Čančar, Jaka Blažič in Klemen Prepelič. Predvsem slednji se je jezil nad še enim porazom proti "drugorazredni ekipi"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

Med redkimi košarkarji - ob njem sta še Jaka Blažič in Vlatko Čančar -, ki so se ustavili pred sedmo silo, je bil Klemen Prepelič. Vedno brez dlake na jeziku je tudi tokrat iskreno priznaval: "Definitivno nam je žal. Karkoli povedati z vročo glavo najbrž nima smisla. Treba je to analizirati. Videli smo, kakšne stvari se dogajajo na prvenstvu. Očitno nismo bili dovolj dobro ozaveščeni, enostavno nismo prikazali dovolj dobrega nivoja, da bi premagali te Poljake, ki so igrali fenomenalno."

Po prespani noči si bo skupaj s soigralci najbrž marsikaj očital: "Letos smo izgubili že toliko tekem proti drugorazrednim ekipam - proti Finski, proti Bosancem, zdaj proti Poljakom ... Enostavno se nismo ničesar naučili na teh porazih. Zdaj smo dobili milo za drago. Škoda ..."

Saso Bizjak

Da so bili Slovenci kakorkoli presenečeni nad Poljaki, Prepelič zavrača: "Koga so presenetili? Ponitka, Slaughter in Barcelowski so odigrali svojo najboljšo tekmo na prvenstvu. Vsi smo vedeli, od kod preti nevarnost. 20 točk razlike je absolutno preveč. Potem smo obrnili tekmo, povedli za šest točk, a jaz sem tam zgrešil tri proste mete. To se meni ne bi smelo zgoditi. Preveč napak. Enostavno nismo bili dorasel tekmec Poljski, ki je bila boljša in ji je treba za to čestitati."

Tudi domnevo, da je bil za Slovenijo pritisk evropskega prvaka enostavno preveliko breme, Prle zavrača: "Ma kakšen pritisk? To ni pritisk. Resda si tarča, želijo si dati nekaj ekstra proti tebi. A mi smo na koncu koncev športniki. Če nimaš te želje, da zmagaš na vsaki tekmi, zakaj igraš košarko? Želje sicer ne morem nikomu očitati, a naša igra ni bila dobra ne v obrambi ne v napadu. Škoda tega poraza."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta