Evropsko poletje: NK Maribor najprej v Bolgarijo

J.K.
18.06.2024 16:21

Prva tekma bo 11. julija v gosteh, povratna pa 18. julija v Ljudskem vrtu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prva ovira vijoličastih bo bolgarski pokalni prvak.
Andrej Petelinšek

Uefin žreb za kvalifikacije za Evropsko ligo je NK Maribor v prvem predkolu dodelil bolgarski klub Botev Plovdiv FC. Prva tekma proti moštvu Boteva iz Plovdiva bo 11. julija v gosteh, povratna pa 18. julija v Ljudskem vrtu.

Ante Šimundža pozna bolgarski nogomet. Bil je trener Ludogorca. 
Andrej Petelinšek

Trener vijoličastih Ante Šimundža je za klubsko spletno stran dejal, da jih čaka zanimiv, a zahteven nasprotnik. "Imam vpogled v bolgarski nogomet, ekipo Boteva poznam. Imajo tehnično dobre posameznike, veliko podporo gledalcev. Dejstvo je, da so precej spremenili ekipo in so drugačni, kot so bili prej, se pa zavedam, da nas čaka zahtevna naloga. Naš cilj je napredovanje, morda je manjša prednost, da igramo povratno tekmo na domačem igrišču, v vsakem primeru pa moramo biti v dveh tekmah zelo tekmovalni in na visoki ravni pri namenu, da uresničimo cilj," je dejal. 

Državni prvaki Celjani bodo v uvodnem krogu kvalifikacij za ligo prvakov igrali s Floro Tallinn, Bravo pa bo evropski krst doživel v 1. krogu konferenčne lige proti valižanskemu Connah's Quayju.

Četrti predstavnik Slovenije, Olimpija, bo evropske nastope začel v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta