(FOTO) Člani NK Maribor po letih selekcioniranja premagali selekcijo novinarjev

mark
12.12.2022 18:23

Okrepljeni vijoličasti ujeli visoko zmago proti novinarjem, a na igrišču ni šlo tako zlahka, kot kaže rezultat

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večerovec Aleš Dragar je dobro pokril športnega direktorja Marka Šulerja. 
Igor Napast

Tisti poraz iz leta 2019, sploh prvi proti medijski selekciji na tradicionalnih tekmah ob zaključku leta, jih je v NK Maribor očitno zelo bolel. Skoraj tri leta so sestavljali ekipo, jo krepili s sveže upokojenimi nogometaši, kot so Marko Šuler, Željko Filipović in Aleš Mertelj, ki se vsaj tako dobro kot na velikem igrišču znajdejo tudi na parketu, sodeč po prikazanem so jo tudi redno uigravali, in ko so se sprostili še covid ukrepi, so bili pripravljeni, da se oddolžijo za poraz.

Igor Napast

Na 62. rojstni dan kluba iz Ljudskega vrta so novinarje znova povabili v Lukno. Maščevanje je vijoličastim uspelo, okrepitve so jih odpeljale do visoke zmage s 6:1. No, rezultat ne pove vsega. Medijska selekcija, ki ji je s klopi energično poveljeval Jaša Lorenčič, ni padla brez boja. Taktika s prevlado v posesti žoge in kupovanjem časa med prekinitvami je bila učinkovita. Vsaj večji del prvega polčasa. Zanesljivi vratar Dejan Toplak se dolgo ni pustil premagati, šele protinapad, ki ga je zaključil pomočnik trenerja članskega moštva vijoličastih Vedran Attias, je gostitelje odpeljal v vodstvo.

Igor Napast
Igor Napast

Pa se sedma sila, ki so ji pomagali tudi večerovci Aleš Dragar, Andrej Petelinšek in Miha Dajčman, po zaostanku ni predala. Slednjega je le kakšen centimeter ločil od izenačenja. Gol Filipovića na začetku drugega polčasa je prelomil tekmo. Maribor je našel še skrito okrepitev v tajniku Tadeju Zajmiju, ki je med vratnicama vlekel čudežne poteze, za nameček pa se je razigrala še hrvaška trenerska naveza z Damirjem Krznarjem na čelu. Prednost je rasla, a da novinarji zmorejo več, je s projektilom z razdalje nakazal poročevalec Ekipe Dejan Mitrović.

Maribor se je vrnil na prestol zmagovalca prestižnega dvoboja, v tretjem polčasu pa so bile moči znova poravnane.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta