(FOTO) Hrvati trdijo, da je to nova Janica: Mladi smučarki uspevajo neverjetne vožnje

M.D.
10.11.2020 14:00

Mlada hrvaška smučarka je štartala s številko 114, uspela ji je vožnja, ki je Hrvaška ni videla od Janice Kostelić, pišejo hrvaški mediji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po uspehih Kostelićevih Hrvati sanjajo o novi čudežni smučarski družini.  
Reuters

Šestnajstletna Zrinka Ljutić iz Zagreba je hrvaško javnost navdušila z rezultatom na svoji prvi fis veleslalomski tekmi v karieri. Na progo je krenila z visoko številko 114 in v prvi vožnji zasedla 33. mesto, na koncu pa zaključila na 21. mestu z drugim najboljšim časom druge vožnje. Na drugi tekmi je s številko 108 osvojila odlično deveto mesto.

Hrvaški mediji pišejo, da hrvaško smučanje takšnega talenta ni imelo od legendarne Janice Kostelić. Spomnimo, tekme v kategoriji fis so po kakovosti takoj za tekmami svetovnega pokala, kjer tekmujejo najboljši smučarji in smučarke na svetu. Med Hrvaticami so v tem tekmovanju svoj pečat pustile Janica Kostelić, Ana Jelušić in Nika Fleiss.

Zrinki Ljutić je z 51.36 osvojenimi fis točkami uspelo, da je med vsemi hrvaškimi smučarji, ki so sodelovali v tekmovanjih mednarodne smučarske zveze (FIS), osvojila največ točk na prvi tekmi v karieri. V začetku leta je Ljutićeva postala svetovna mladinska prvakinja, na najmočnejših tekmovanjih za mladince je osvojila štiri prva mesta.

Preteklo sezono najstnice hrvaški mediji ocenjujejo kot sezono iz sanj, najbolj blesti v slalomu in veleslalomu. Za vsemi uspehi stoji celotna družina Ljutić. Oče Amir in štirje otroci, 17-letni Tvrtko, 16-letna Trinka, 15-letnia Dora in 13-letni Hrvoje večji del leta preživijo v Innerkremsu v Avstriji, kjer trenirajo. Amir Ljutić je pomorski inženir iz Banjaluke.

View this post on Instagram

🌞

A post shared by @ zrinkaljutic on

 

Talentirana ni le Zrinka, s svetovnim vrhom se spogledujejo tudi ostali otroci iz družine Ljutić. Na snegu preživijo kar devet mesecev na leto, Zrinka in Tvrtko sta ob tem še odlična surferja, najstarejši izmed Ljutićevih je eden od najboljših surferjev v Evropi v prosti disciplini. 

"Na morju treniramo, surfamo, jadramo na deski, vse v prostem stilu. To počnemo že dolgo in dobri smo v tem, ampak to je zdaj v drugem planu, le hobi. Treniramo, imamo odlične pogoje za trening," je za hrvaški Dnevnik Nove TV dejala Zrinka Ljutić. 

View this post on Instagram

✌❄

A post shared by @ zrinkaljutic on

Med Slovenci je Pika Dvornik na prvi tekmi v Söldnu v kategoriji fis osvojila 62. mesto. Moški veleslalom je dobila Nizozemec Maarten Meiners, solidno 13. mesto (s številko 59) pa je osvojil 18-letni Rok Ažnoh, član mariborskega Branika. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta