(FOTO) Hvala, šampion! V Planici športno slovo Petra Prevca, Domen Prevc drugi

D.Ži, STA
24.03.2024 11:21

Peter Prevc v Planici zadnjo tekmo kariere končal na šestem mestu, zmaga Avstrijcu Danielu Huberju, Domen Prevc drugi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

Slovenski skakalni as Peter Prevc se je od tekmovalne kariere poslovil s šestim mestom v Planici. V izteku letalnice so ga po zadnjem poletu pričakali družina, prijatelji in ostali, ki so ga podpirali med šampionsko kariero. Za zadnji tekmi svetovnega pokala sezone 2023/24 je sicer slavil Avstrijec Daniel Huber, drugi je bil Domen Prevc.

Sašo Bizjak

Peter Prevc (422,4 točke) je po prvi seriji zasedel peto mesto, v finalu pa je poletel 226,5 m in zadnjo tekmo kariere ob simboličnih ocenah 22 od sodnikov končal na šestem mestu ter ob glasnih vzklikih 19.130 gledalcev v izteku planiške velikanke.

Mednarodna smučarska zveza je po zadnjem skoku za nekaj minut prekinila tekmovanje in pustila trenutek slave 31-letniku iz Selške doline, ki je dosegel številne rekordne znamke in spisal ogromno uspešnih zgodb skozi 15 sezon trajajočo kariero na najvišji ravni.

Sašo Bizjak

Ob številnih rekordih se je Peter Prevc poslovil s 24 zmagami v svetovnem pokalu in skupno 63 stopničkami med posamezniki. Z rojaki je bil del vseh 12 slovenskih ekipnih zmag, na olimpijskih igrah je osvojil štiri kolajne, na svetovnih prvenstvih tri, v poletih pa je na SP petkrat stal na odru za zmagovalce.

Sašo Bizjak

Današnja zadnja tekma je prepričljivo pripadla Huberju (487,7). Za 31-letnika, ki je v prvi seriji skočil kar 247 m, v finalu pa je pristal pri 242,5 m, je to tretja posamična zmaga v karieri.

Drugo mesto je pripadlo Domnu Prevcu (444,3), ki je v drugo skočil 238 m in prehitel na koncu tretjega Poljaka Alexandra Zniszczola (438,1).

Sašo Bizjak

Avstrijec Stefan Kraft, najboljši v skupnem seštevku, je zadnji dan končal na četrtem mestu in posledično izgubil mali kristalni globus v poletih. V njem ga je za vsega tri točke prehitel Huber. Peter Prevc je bil tretji s 382 točk.

V pokalu narodov je Slovenija v Planici prehitela Nemčijo ter zasedla drugo mesto za Avstrijo.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

api_embed_photo}969078{/api_embed_photo}

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Saso Bizjak
Saso Bizjak
Saso Bizjak
Saso Bizjak
Saso Bizjak
Saso Bizjak
Saso Bizjak
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta