(FOTO in VIDEO) Evropski superpokal v Helsinkih: Pred tekmo glasnejši Nemci, na igrišču navduševal beli balet

Miha Dajčman Miha Dajčman
10.08.2022 21:50

Real Madrid je novo sezono začel z osvojeno lovoriko. Kraljevi klub je z zmago z 2:0 nad Eintrahtom iz Frankfurta petič slavil v evropskem superpokalu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Karim Benzema je dosegel gol za 2:0 in odločil tekmo.
Reuters

V Helsinkih se je že v torek začel festival nogometa, ki se ga udeležujejo tudi slovenski prvaki. Oči nogometnih navdušencev nocoj v prestolnico Finske sicer niso bile uprte zaradi vijoličastih, ki so se ob 10. uri odpravili proti Helsinkom z mariborskega letališča, jutri ob 18. uri pa se bodo na jugu Finske merili s HJK-jem. Na olimpijskem stadionu, dvesto metrov od stadiona Sonera, kjer bodo igrali Mariborčani, sta se v uvodu v dvoboj slovenskega in finskega prva pomerila Real in Eintracht. Na tleh dežele z največ metal bendi na prebivalca, kjer je te dni čez dan ob sončnem vremenu prijetnih 21 stopinj Celzija, smo danes opazili veliko navijačev španskega in nemškega kluba, ki so prišli podpirati svoje ljubljence v boju za evropski superpokal.

(FOTO in VIDEO) Nogometni dnevi v Helsinkih: Maribor po preobrat, Nemci na rajžo

Navijači Reala.
Reuters
Soccer Football - European Super Cup - Real Madrid v Eintracht Frankfurt - Helsinki Olympic Stadium, Helsinki, Finland - August 10, 2022 UEFA president Aleksander Ceferin in the stands REUTERS/Kai Pfaffenbach
Reuters
Navijači Eintrahta.
Reuters

Čez dan so na jugu Finske rajali rajali predvsem Nemci, ki so med lokali, kjer točijo pivo za okoli deset evrov, našli takšne, ki so se odločili za bolj dostopne cene. Ko so podporniki frankfurtskih orlov opazili oglase lokala za pivo po ceni 3,5 evra in stojnico, na kateri so prodajali "bratwurst" za pet evrov, so ju v trenutku okupirali. Toda po koncu superpokala so bili bolj vedri podporniki kraljevega kluba.

Eintracht je ob glasni podpori s tribun igral pogumno, a je sploh v prvem delu svojo nalogo suvereno opravljal vratar Madridčanov Thibaut Courtois. Do 37. minute so Nemci virtuoze iz čete Carla Ancelottija še uspeli ustavljati, nato pa so po kotu aktualni prvaki evropske lige slabo pokrili Davida Alabo, ki je zadel za 1:0.

Ko je bilo potrebno, je zablestel Thibaut Courtois.
Reuters

Tudi na začetku drugega dela se je zdelo, da lahko frankfurtski orli konkurirajo prvakom lige prvakov, pa so ti udarili v 67. minuti z rutiniranim golom Karima Benzemaja, ko je slabo posredoval vratar Kevin Trapp. Madridčani se na prvi tekmi v sezoni za lovoriko niso naprezali.

Več o nogometnem dogajanju v Helsinkih, kjer spremljamo evropsko pot Maribora, na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta