(FOTO) Liga narodov: Slovenija v razprodanih Stožicah po zaostanku z 0:2 v drugem delu priborila točko

Miha Dajčman Miha Dajčman
12.06.2022 20:50

Slovenska nogometna reprezentanca je v četrti rundi lige narodov v skupini B4 gostila Srbijo. Za goste sta gola dosegla Živković (8.) in Mitrović (35.), za Slovenijo Gnezda Čerin (47.) in Šeško (53.).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojan Velikonja

Po porazih s Švedsko (0:2) v Stožicah in Srbijo (4:1) pred enim tednom na Marakani ter početrtkovem remiju v Oslu proti Norveški (0:0) je slovenska izbrana vrsta nocoj v Ljubljani igrala še četrto tekmo v enajstih dneh. Stožice so bile razprodane, glasno podporo s tribun pa so imeli gosti iz Srbije, slovenski navijači so pobudo v Stožicah prevzeli po izenačenju v drugem polčasu.

Bojan Velikonja/Dnevnik
Reuters

V izbrani vrsti Slovenije zaradi rumenih kartonov ni bilo Petra Stojanovića in Mihe Blažiča. V primerjavi s tekmo v Beogradu v prvi postavi ni bilo tudi Sandija Lorvića in Jona Gorenca Stankovića. Tekmo so začeli David Brekalo, Adam Gnezda Čerin, Gregor Sikošek in Žan Celar. V primerjavi s tekmo v Oslu se je v postavo namesto Benjamina Verbiča vrnil Miha Zajc.

Srbi so bili prvič nevarni za gol Jana Oblaka v 6. minuti, ko je po predložku Dušana Tadića strel z glavo Aleksandra Mitrovića ubranil Jan Oblak. Spomnimo, preteklo nedeljo je četa Dragana Stojkovića kar tri gole dosegla z glavo.

Vodstvo so gostje dosegli v 8. minuti, ko je po levi strani prodiral Filip Mladenović, branilec poljske Legije je podal pred gol, Gregorju Sikošku je pobegnil Andrija Živković, ki je bil natančen z glavo.

Po naletih Srbov je prvi nevaren strel na vrata gostov sprožil Benjamin Šeško v 30. minuti. Njegov poskus je s parado ustavil vratar Vanja Milinkoviž-Savić.

Gosti so se odzvali z novimi napadi in v 35. minuti jim je z novim golom z glavo uspelo zvišati na 2:0. Po mojstrskem preigravanju Dušana Tadića, ki je preigral Adama Gnezdo Čerina, in odličnem predložku v kazenski prostor je bil najvišji Aleksandar Mitrović.

Reuters
EPA

Slovenci so dobro odprli drugi polčas. Za 1:2 je v 47. minuti gol dosegel Adam Gnezda Čerin. V 53. je na 2:2 izenačil Benjamin Šeško. Z borbeno igro in boljšo obrambo kot v prvem polčasu je Sloveniji v drugem delu uspelo zadržati neodločen izid. Po izenačenju so prvič na tekmi na tribunah prevladali tudi slovenski navijači.

EPA
Adam Gnezda Čerin je dejal, da bo dvoboj s Portugalsko in Cristianom Ronaldom tudi uresničitev otroških sanj. 
EPA

V prvi tekmi skupine B4 je Norveška s 3:2 premagala Švedsko. Dvakrat je zadel Erling Halland, po enkrat pa Sorloth, Forsberg in Gyorkeres. Slovenija ima po štirih tekmah dve točki, za tretjo Švedsko zaostaja za eno točko. Norveška je prva z desetimi točkami, Srbija jih ima sedem.

Odzivi po tekmi bodo objavljeni na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta