(FOTO) Mura potrdila, da je trenutno najboljša slovenska ekipa, a trener svari: "Če bomo evforični, ne bo v redu"

Miha Dajčman Miha Dajčman
18.09.2020 18:04

Prekmurski klub v drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo preskočil danski Aarhus, v tretjem bo na Fazaneriji gostoval sloviti PSV

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Muraši so odirali še eno disciplinirano, borbeno tekmo in zadevali v pravih trenutkih.
Andrej Petelinšek

V drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo so slovenski pokalni prvaki premagali tretjo najboljšo dansko ekipo, Aarhus, z visoko razliko 3:0. Na že peti (zaporedni) uradni tekmi v tej sezoni črno-beli niso prejeli gola, v tej sezoni imajo gol razliko 12:0. Z razlogom so lahko na Fazaneriji nazdravljali predstavniki kluba, blagajna bo bogatejša za novih 280.000 evrov (skupno 780.000 evrov), kar pomeni, da bodo Prekmurci lažje dihali, ob tem pa z dobrimi rezultati raste tudi vrednost igralskega kadra. Za nagrado pride v Mursko Soboto prihodnji teden nizozemski velikan PSV Eindhoven.


"Če bomo zdaj evforični, ne bo v redu," žogo umirja trener Ante Šimundža, ki ima tako igralske kot trenerske izkušnje iz podobnih zgodb. Pod njegovo taktirko so v četrtek muraši v zlato-belih dresih igrali disciplinirano, zbrano so se branili in iniciativo prepustili gostom, ki so veljali za favorite in imeli dražjo ekipo. Ko je bilo potrebno in se je ponudila priložnost, so nogometaši Mure zadeli. "Vedeli smo, katere so njihove slabosti, dobro smo jih analizirali," je ključ do uspeha razkril nekdanji trener in nogometaš Maribora.

Andrej Petelinšek


Andrej Petelinšek

V 37. minuti je domače v vodstvo popeljal mladi branilec Jan Gorenc. "Odigrali smo disciplinirano, borbeno tekmo, zadeli ob pravih trenutkih, zadržali ničlo v obrambi in zasluženo napredovali," je dejal 21-letnik, ki je odlično odigral tudi v obrambi. Za mirnejše nadaljevanje je v 72. minuti napako obrambe Aarhusa izkoristil še en mlad nogometaš v vrstah gostiteljev, 22-letni napadalec Kevin Žižek. Dobro je uvidel namero obrambe gostov, prestregel podajo in preigral vratarja za 2:0. Po še enem valu napadov Dancev je nato z mojstrovino, z golom s peto, v 95. minuti postavil končnih 3:0 rezervist Amadej Maroša.
Trener Mure je bil začuden, ko ga je eden od novinarjev vprašal, kaj meni o izpadu Olimpije in Maribora iz evropskih tekmovanj. "Nisem vedel, kako je igrala Olimpija. Imel sem svojo tekmo," je dejal. "Maribor in Olimpija sta še vedno velikana slovenskega nogometa. Škoda, da niso napredovali. Veseli pa, da smo mi in Celjani še v igri. Verjetno je marsikoga to presenetilo. Je pa to tudi pokazatelj, kaj se lahko zgodi v prihodnosti. Da ne bo le Maribor vlečna lokomotiva v Evropi, ampak se lahko sčasoma zgodi, da bi o skupinskem delu evropskih tekmovanj sanjali tudi drugi."

Andrej Petelinšek


Prihodnji četrtek bo na Fazaneriji nogometni praznik, v Mursko Soboto prihaja nekdanji evropski prvak PSV iz Eindhovna. V rdeče-belem dresu so v preteklosti igrali številni zvezdniki svetovnega nogometa, tudi Romario, Ronaldo, Arjen Robben in Ruud van Nistelrooy, od Slovencev pa Tim Matavž. PSV je v Sloveniji gostoval leta 1998 in izgubil proti Mariboru, Nizozemci pa so nato napredovali po zmagi po podaljških na domači tekmi.
O PSV-ju Gorenc ni želel razmišljati, saj da se mora ekipa osredotočiti na nedeljsko prvenstveno tekmo z Gorico. Prav tako Šimundža, ki pa priznava, da bo četrtkov dvoboj velik izziv za celoten klub. "To bo izredna priložnost. Verjamem, da bomo tudi na tej tekmi na želeni ravni. Ni pa nobene evforije. Dodali smo koeficient za Muro, za slovensko ligo," pravi Šimundža.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta