(FOTO) Nogometaši Milana na vrhu: Ronaldo se je vrnil z dvema goloma

STA, Gr.G.
01.11.2020 19:03

V ponedeljek bo še dvoboj Verone in Beneventa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Nogometaši Milana bodo tudi po 6. krogu sami na vrhu lestvice italijanske lige. Rdeče-črni so gostovali v Vidmu in premagali Udinese z 2:1. Branilec naslova Juventus je ob vrnitvi Cristiana Ronalda v gosteh ugnal Spezio s 4:1.

Junak tekme v Vidmu je bil izkušeni 39-letni Šved Zlatan Ibrahimović, ki je najprej podal za vodilni zadetek Francka Kessieja v 18. minuti, potem pa v 83. minuti še zadel za vodstvo z 2:1, uspešen je bil z nekakšnimi polovičnimi "škarjicami" v bližini gola.

EPA

Ibrahimović je tako zabil že na šesti zaporedni prvenstveni tekmi in je s sedmimi goli vodilni strelec lige. "Smo ena najmlajših ekip v Evropi, čeprav sam malce dvigujem povprečje. Toda ob soigralcih se počutim mladega. So lačni, voljni in nikoli zadovoljni, kar velja tako za tekme kot treninge. Jaz pa bom prevzemal pretisk in odgovornost, njim tega ni treba čutiti. Za to bom že poskrbel, oni morajo samo delati, verjeti in slediti začrtani poti," je za DAZN povedal Ibrahimović.

Za Udinese, ki je pri petih porazih, je bil uspešen Rodrigo De Paul z bele pike v 48. minuti.

Juventus pa je ob Ronaldovi vrnitvi po osamitvi zaradi novega koronavirusa le zmagal. Torinčani so povedli v 14. minuti z golom Alvara Morate, Spezia je izenačila v 32. prek Tommasa Pobege, Ronaldo pa je tri minute po vstopu s klopi zadel prvič, v 76. pa s "panenko" z bele pike še drugič za 4:1. Vmes je za Juventus zadel še Adrien Rabiot.

Prava dama pa se je odvila v Torinu, kjer je domača ekipa gostila Lazio in iskala prvo zmago. Bila ji je blizu, saj je do pete minute sodniškega dodatka vodila s 3:2, nato pa je Lazio poskrbel za preobrat s enajstmetrovko Cira Immobileja in golom Felipeja Caiceda v osmi minuti dodatka.

Danes so še tekme Roma - Fiorentina, Napoli - Sassuolo in pa mestni derbi Sampdorie in Genoe Mihe Zajca.

EPA

Ob Milanu, ki ima pet zmag in remi, neporažen pa je na 24 zaporednih obračunih, sta v ligi sicer zaenkrat še neporažena tudi Sassuolo in Juventus.

Že v soboto je Atalanta Josipa Iličića v gosteh z 2:1 ugnala Crotone, Inter Samirja Handanovića in Parma, pri kateri je igral tudi Jasmin Kurtić, mladi vratar Martin Turk pa je sedel na klopi, sta se razšla z 2:2, Bologna pa je ugnala Cagliari s 3:2.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta