(FOTO) Poletne priprave vijoličastih: Državni prvaki remizirali z drugo najboljšo ekipo Bosne in Hercegovine

25.06.2022 21:18

V Gornji Radgoni sta se Maribor in Tuzla City razšla z 1:1.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Po četrti pripravljalni tekmi to poletje in drugi, na kateri je imel trener Maribora Radovan Karanović na voljo domala ves kader (z izjemo bolnega Nemanjo Mitrovića in poškodovanih Roka Kronavetra ter Ažbeta Juga), imajo slovenski državni prvaki v pripravljalnem obdobju eno zmago (Čarda), en poraz (Škendija) in dva remija (Spartak Trnava in Tuzla City). Manj kot dva tedna pred prvo uradno tekmo (6. julija proti Šahtjorju iz Soligorska) se zdi, da je Karanović izbral udarno enajsterico, na kateri bo slonela igra Maribora.

Proti drugi najboljši ekipi prvenstva BiH v pretekli sezoni je Karanović med vratnici postavil Menna Bergsna, obrambno linijo so sestavljali Martin Milec, Max Watson, Sven Šoštarič Karić in Gregor Sikošek, v zvezni linijo so igrali Antoine Makoumbou, Jan Repas, Nino Žugelj, Ivan Brnić, Marko Božić in Roko Baturina. V igro so v 60. minuti vstopili Mirko Mutavčić, Aleks Pihler, Luka Uskoković, Vid Koderman, Rok Maher, Alžaj Antolin, Danijel Šturm, Ignacio Guerrico, Žan Vipotnik in Rok Sirk.

Sašo Bizjak
Gornja Radgona - nogomet Nk Maribor in Tuzla City - (foto: Saso Bizjak)
Saso Bizjak

Tuzla je povedla z golom Smajlagića v 17. minuti po podaji iz kota. Pred tem je imel za Maribor dve priložnosti Baturina, ki je bil tudi v nadaljevanju med bolj aktivnimi pri vijoličastih. Na gol sta v prvem delu streljala še Žugelj in Brnić. Po menjavah sta za Mariborčane zapretila še Maher in Vipotnik, a neuspešno. Je pa za 1:1 v 85. minuti zadel Aleks Pihler po podaji Danijel Šturma s prostega strela z leve strani, ki ga je priboril Vid Koderman. Tik pred koncem tekme je imel priložnost za zmago Ignacio Guerrico, ki je znova igral na mestu levega krila.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta