(FOTO) Risi le še zmago oddaljeni od elite, v drugi tekmi so se znesli na Romuni

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
04.05.2022 21:22

S kar 9:1 so slovenski hokejisti na svetovnem prvenstvu drugega razreda na domačem ledu premagali Romunijo. Po prostem dnevu jih v petek ob 19. uri čaka prav tako neporažena Madžarska z več sto navijači

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Slovenska hokejska reprezentanca je le še korak oddaljena od vrnitve v elitno skupino, potem ko je na drugi tekmi svetovnega prvenstva divizije I, skupine A, še drugič zmagala. Bolje rečeno; povozila je za dva razreda slabšo Romunijo. Zdaj Sloveniji v petčlanski skupini manjka le še ena zmaga, da osvoji eno od prvih dveh mest, ki prinašata napredovanje. Prva priložnost bo po prostem dnevu v petek ob 19. uri, ko bo nasproti stala Madžarska. A pozor; tudi Madžari so po dveh tekmah še neporaženi. Potem ko so Južno Korejo deklasirali s 5:1, so premagali še Litvo z 2:1. Obenem jih v Ljubljani spremlja več sto navijačev, zato gre pričakovati tudi enakovreden boj na tribunah.

Ja, za razliko od prejšnjih domačih SP-jev - zadnji je bil leta 2012 v Stožicah, ki so bile na tekmah Slovenije vsakič razprodane - so tokrat v Tivoliju tribune precej prazne. Kar pa ni (bila) edina težava organizatorjev. Izkazali se niso tudi s počasnimi videoposnetki, h katerim ni dodana sinhronizirana ura. Kar nekaj minut so tako sodniki ob zaključku druge tretjine ugotavljali, ali je Tadej Čimžar zadel pred zvokom sirene. No, pa saj niti ni bilo tako pomembno, razen zanj osebno; potrjen zadetek je pomenil rezultat 7:1 in tekma je bila že zdavnaj odločena. Risi so se namučili le v uvodni tretjini, pa čeprav so prek Žige Jegliča v 9. minuti prebili led. A že nekaj sekund kasneje je Rus v romunski reprezentanci Jevgenij Skačkov poskrbel za izenačenje. Oba gola sta bila dosežena ob igri z igralcem več.

Žiga Jeglič je začel golijado v Tivoliju. 
Robert Balen
Robert Balen

"Po uvodni tretjini smo si nalili čistega vina. Ni še bilo panike. Je pa bilo premalo zbranosti, premalo lakote," je kapetan Mitja Robar ugotavljal, kje se je zatikalo. In njegova ekipa se je nadaljevanja tekme lotila kot prerojena. Dobivala je vse dvoboje, kreirala akcije in nasprotnega vratarja Patrika Polca pogosto spravila na zadnjo plat. Tako so se odprle tudi poti do gola. V drugi tretjini, najboljši slovenski doslej na prvenstvu, so v nizu zadeli Miha Verlič, še enkrat Jeglič, Ken Ograjenšek, Luka Maver, spet Verlič in za konec že omenjeni Čimžar.

Dvoboj je bil tako odločen, v zadnjo tretjino pa sta ekipi šli z novima vratarjema; pri Sloveniji je Gašperja Krošlja zamenjal Mariborčan Matija Pintarič. No, golijada se še ni končala; na 8:1 je povišal Rok Tičar, na 9:1 s "hat-trickom" Verlič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta