Ilka Štuhec deseta na startu smuka na progi Olympiabakken

STA, Gr.G.
04.03.2023 10:18

Štuhec ima veliko večja pričakovanja od smuka, na katerem bo startala kot druga najboljša smukačica sezone.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ilka Štuhec se bo na progo Olympiabakken pognala s startno številko 10.
Reuters

V Kvitfjellu na Norveškem bo danes z začetkom ob 11. uri na sporedu osmi smuk za svetovni pokal alpskih smučark. Na startnem seznamu je 46 smučark, med njimi tudi Slovenka Ilka Štuhec, ki se bo na progo Olympiabakken pognala s startno številko 10. Na petkovem superveleslalomu je slavila Avstrijka Cornelia Hütter, Štuhec je bila 35. "Enostavno se nisem znašla, preveč sem razmišljala, kje moram kaj delati, kaj sledi na progi, tako da sem bila s tem tako zaposlena, da sem malo pozabila smučati oziroma napadati. Dan za pozabiti in se resetirati," s svojim nastopom po tekmi ni bila zadovoljna Štuhec.

Veliko večja pričakovanja

Štuhec ima veliko večja pričakovanja od smuka, na katerem bo startala kot druga najboljša smukačica sezone. Boljša od slovenske šampionke v seštevku discipline je Italijanka Sofia Goggia, ki je na superveleslalomu ostala brez uvrstitve, potem ko je izpustila ena od vratc. Goggia je brez uvrstitve ostala tudi na smuku na svetovnem prvenstvu v Meribelu, ko je bila diskvalificirana, a je nato po SP slavila na smuku v Crans Montani.

Goggia je zmagala na petih od sedmih smukov, ki so bili izpeljani v tej sezoni svetovnega pokala. Na preostalih dveh sta slavili rojakinja Elena Curtoni in Štuhec.

Shiffrin na startu prva

Goggia bo startala kot 12. Italijanka je bila najhitrejša na drugem uradnem treningu, Američanka Mikaela Shiffrin na prvem. Štuhec je bila na treningih deveta in deseta. Shiffrin bo startala kot četrta. S 85 zmagami v svetovnem pokalu rekorderko med ženskami le ena zmaga loči od izenačenja z absolutnim rekorderjem po številu zmag Švedom Ingemarjem Stenmarkom.

Ženske v Kvitfjellu znova tekmujejo po 20 letih. Na tem norveškem prizorišču, kjer sicer potekajo moške tekme v hitrih disciplinah, je Boštjan Kline 24. februarja 2017 zmagal kot prvi Slovenec. In to na smuku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta