(INTERVJU) Rok Sirk, kapetan nogometašev Maribora na tekmi v Kišinjevu: V napadu smo bili premalo konkretni

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
28.07.2022 06:45

28-letni Dravograjčan si bo tekmo v Moldaviji zapomnil po traku na levi roki in spominku na gležnju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z otečenim gležnjem se je Rok Sirk vrnil v Maribor. 
Andrej Petelinšek

Z Martinom Milcem, Aleksom Pihlerjem in Ažbetom Jugom na bolniški so nogometaši Maribora kapetana za povratno tekmo drugega predkroga lige prvakov našli v Roku Sirku. "Posebna čast je, da sem bil prvič na uradni tekmi v tej vlogi," nam je pred letom v domovino v Kišinjevu dejal 28-letni Dravograjčan. A Šerif iz Tiraspola mu ni dovolil, da bi v tej vlogi s soigralci še bolj užival. "Razočarani smo, a nimamo si kaj očitati. Niti enega igralca ni bilo na terenu, ki ne bi dal vsega od sebe. Dobili smo nesrečen gol na koncu. Šerif je telesno zelo močna ekipa. Če ne greš stoodstotno v duel, ne bodo čutili bolečine. Ni nam preostalo drugega, kot da gremo čez sebe. Le na tak način smo se lahko borili z njimi. Do zadnjih minut nam je kar dobro uspevalo."

Po "poklicu" ste napadalec, a v Kišinjevu ste morali biti predvsem branilec. Cela enajsterica je delala v obrambi.

Grega Wernig

"Dobro smo držali obrambni blok. Ni bilo pomembno, kdo igra na kateri poziciji, eden za drugega smo se borili, garali v obrambi. Žal nam ni uspelo zdržati do konca."

Predstavili ste se v postavitvi 3-5-2. Koliko ste jo pred odhodom v Moldaviji sploh vadili?

"Doma smo imeli dva treninga. Naredili smo veliko analiz, se pogovarjali. V obrambi nam je uspelo, v napadu pa smo bili premalo konkretni."

Koliko centimetrov vam je zmanjkalo, da bi po podaji Gregorja Sikoška v drugem polčasu preusmerili žogo v gol? Nogo ste stegnili, kolikor se je dalo.

"Če se žoge ne bi dotaknil njihov obrambni igralec, bi prišel do strela. Kaj bi se zgodilo, pa zdaj ne moremo vedeti."

Kako se prilagajate na menjavanje vlog? Igrali ste na položaju klasičnega napadalca, bili partner v napadu, celo na krilo vas je v tem poletju za nekaj minut postavil trener.

"Trener pove, kaj potrebuje. Tu sem. Pripravljen sem na vse. Vsako minuto bo treba izkoristiti. Izgubili smo nekaj pomembnih igralcev iz prejšnje sezone, a kdor je tu, je tu. Kolikor slišim, prideta še dva nova igralca. Vsak bo dobrodošel."

Grega Wernig

Šepate. Je vaš nastop v nedeljo vprašljiv?

"Na začetku tekme sem se malo poškodoval. Stisnil sem zobe, poskusil zdržati. Bomo videli, kaj bodo pokazali pregledi. Upam na najboljše."

Za uvrstitev v ligo prvakov nimate več možnosti, a evropsko potovanje še ni končano.

"Daleč od tega. Imamo še dva play-offa za konferenčno ligo, imamo možnosti za uvrstitev v evropsko ligo. Vse bomo dali od sebe. O Helsinkih se sicer še nismo pogovarjali. Najprej pride na vrsto tekma slovenske lige v Kopru, po njej pa se bomo prešteli in videli, kaj lahko naredimo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta