Liga prvakov: Salahu uspelo, kar mu niti proti Mariboru ni

Borut Planinšič Borut Planinšič
13.10.2022 18:49

Nogometaše Barcelone gor drži le še optimizem, Mohameda Salaha pa rekordi, kakršnega si je omislil pri starih vijol'čnih znancih iz Glasgowa

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trener Interja Simone Inzaghi je divjal in bil izključen, Samir Handanović (desno) je oddelal vlogo mentorja.
Reuters

Pet mest v osmini finala lige prvakov je oddanih. Manchester Cityju in madridskemu Realu so se v sredo na seznamu najhitrejših potnikov v pomlad pridružili Bayern, Napoli in začuda zlahka Club Brugge - v desetem poskusu! Tudi Slovenca bi že lahko imeli v top 16. Ne Jana Oblaka, ki sicer ni dobil gola proti Bruggeu, a ga v boju za napredovanje še čaka pekel, temveč Samirja Handanovića. Njegov Inter je nekaj trenutkov ločilo od osmine finala, pa je zapravil vodstvo v Barceloni.

Sarme smo se navadili na klopi Interja, v mentorski vlogi Andreju Onanaju. A niti on po desetih letih v klubu ne more biti vajen dram, kakršna je bila na stadionu Camp Nou. Z golom Robina Gosensa so Milančani v 89. minuti pobegnili na 3:2. Toda Robert Lewandowski je domačim priskrbel remi v 92. minuti, potem ko je deset minut prej že izenačil na 2:2. Vseeno je rešitev Kataloncev le začasna. Inter sme računati s tremi točkami proti Viktorii, ne le zato, ker s Čehi igra doma, tudi zato, ker je šlo dokaj gladko vsem trem velikanom skupine C, ko so se spravili nad druščino iz Plzna. Če jo Inter pospravi še v drugo, ga Barca ne more več ujeti.

"Zdaj se lahko zanesemo le še na upanje," je bil skrušen trener Barcelone Xavi. "Delali smo napake, kakršnih si v takem tekmovanju ne smeš privoščiti. Ampak moštvo smo, zato ne bom s prstom kazal na posameznike. Če Pique, Busquets, Pedri ali Dembele naredijo napako, je spodletelo meni. In ko remiziramo, namesto da bi pred takšno publiko zmagali, je spodletelo meni. Žalosten sem, jezen. Zadeve pa so vendarle boljše, kot so za nas bile v prejšnji sezoni lige prvakov," se je tolažil za konec vroče katalonske noči.

V hladnem Glasgowu je padel najhitrejši hat-trick v ligi prvakov. Mohamed Salah je v demontaži Rangersa v igro vstopil v 68. minuti, potem pa v vsega šestih minutah in dvanajstih sekundah za Liverpool natrosil tri zadetke. To je bil njegov prvi hat-trick v ligi prvakov, ni ga dal niti leta 2017 v Ljudskem vrtu, ko je Liverpool Mariborčane iznakazil s 7:0. Takrat je zabil dva, tako kot Roberto Firmino.

Le en nogometaš je v klubski eliti vijoličastim dal tri komade: Francoz Wissam Ben Yedder leta 2017, ko je Sevilla premagala Maribor s 3:0. Na drugi strani so Mariborčani daleč od podobnega podviga, saj na nobeni tekmi niso dali več kot en gol. Edini slovenski hat-trick tako ostane predlanski Josipa Iličića. Bil je še precej več od tega: Jojo je najstarejši nogometaš s štirimi goli na tekmi lige prvakov, 32 let in 41 dni je imel, ko jih je za Atalanto nasul Valencii.

Rezultati sredinih tekem 4. kroga lige prvakov - skupina A: Napoli - Ajax 4:2, Rangers - Liverpool 1:7; vrstni red: Napoli 12 točk, Liverpool 9, Ajax 3, Rangers 0; B: Atletico - Brugge 0:0, Bayer - Porto 0:3; Brugge 10, Porto 6, Atletico 4, Bayer 3; C: Barcelona - Inter 3:3, Viktoria - Bayern 2:4; Bayern 12, Inter 7, Barcelona 4, Viktoria 0; D: Tottenham - Eintracht 3:2, Sporting - Marseille 0:2; Tottenham 7, Marseille in Sporting po 6, Eintracht 4.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta