Liga prvakov: Šeško v obraz, kolega v mrežo

Borut Planinšič ml.
05.10.2022 21:20

Že torek v ligi prvakov je bil slovenski, četudi na napačen način, v sredo še zmagi Benjamina Šeška in Kevina Kampla

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lov na Škote: Kevin Kampl je do 71. minute Leipzigu pomagal k zmagi nad Celticom.
Reuters

Malo je manjkalo, pa bi Benjamin Šeško reprezentančno formo prenesel še v tretji krog lige prvakov. V 55. minuti tekme z Dinamom je po podaji iz kota skočil najvišje, a vratarja Dominika Livakovića iz neposredne bližine s strelom z glavo zadel v - glavo. V obraz. Da je Livaković obležal od sile in šoka. Še eno strašno priložnost je imel, v 90. minuti se je sam znašel pred vratarjem. Gostje iz Zagreba so vendarle padli, ko je v 71. minuti iz enajstmetrovke zadel Šeškov kolega iz napada Salzburga Noah Okafor. Tudi drugim rdečim bikom nogometa, onim iz Leipziga, kamor se Šeško prihodnje poletje seli za 24 milijonov evrov, je šlo po načrtu. Nemško moštvo, za katerega je prvič v tej sezoni lige prvakov od prve minute igral Kevin Kampl, je Celtic ugnalo s 3:1.

Že torek v ligi prvakov je bil slovenski. Ne zaradi običajnega junaka Jana Oblaka. Njegov Atletico je z 0:2 izgubil z Bruggeom, ki se je v mariborska srca na napačen način za vedno zažrl z norim zasukom v Ljudskem vrtu leta 2011. NK Maribor je takrat na tekmi evropske lige do 74. minute vodil s 3:0 in izgubil s 3:4. Tudi v Milanu, kjer bi bili včasih vajeni Samirja Handanovića, pa se pri Interju držijo načela, da Sarma brani v serie A, v ligi prvakov pa njegov naslednik Andre Onana, je nogometna Evropa namesto glavne vloge slovenskega vratarja kost za glodanje dobila z - mariborskim sodnikom.

REUTERS

Slavko Vinčić, mož s Pobrežja, si je po mnenju Špancev privoščil Barcelono. "Razjarjen sem," je po izgubljeni tekmi, ki jo je odločil sijajen gol Hakana Calhanogluja v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, izdavil trener Kataloncev Xavi. Če gre razumeti razveljavljen gol Pedrija, ker se je Ansu Fati pred tem predložka nespretno dotaknil z roko, kaj je potem z nedosojeno enajstmetrovko, ko je Denzel Dumfries na podoben način igral z roko in žogo z glave snel za strel pripravljenemu Fatiju?

"Ničesar več ne razumem. Najprej nam dasta sodnik in VAR vedeti, da ni gola, če se žoge dotakne Fati. Ko na bolj očiten način z roko igrajo pred Fatijem, pa ni penala. Naj pride sodnik in to razloži," je govoril Xavi. Barca se bo pritožila Uefi, a njen strateg je bil dovolj samokritičen, da ni streljal le protimariborskih: "Po igri prek kril smo imeli premalo idej, kako do gola. Zdaj smo v težkem položaju, vsaka od preostalih treh tekem bo za nas finale."

Rezultati 3. kroga lige prvakov - skupina A: Liverpool - Rangers 2:0, Ajax - Napoli 1:6; vrstni red: Napoli 9 točk, Liverpool 6, Ajax 3, Rangers 0; skupina B: Porto - Bayer 2:0, Brugge - Atletico 2:0; vrstni red: Brugge 9 točk, Porto, Bayer in Atletico po 3; skupina C: Bayern - Viktoria 5:0, Inter - Barcelona 1:0; vrstni red: Bayern 9 točk, Inter 6, Barcelona 3, Viktoria 0; skupina D: Marseille - Sporting 4:1, Eintracht - Tottenham 0:0; vrstni red: Sporting 6 točk, Tottenham in Eintracht po 4, Marseille 3; skupina E: Salzburg - Dinamo 1:0; vrstni red: Salzburg 5 točk, Milan 4, Dinamo 3, Chelsea 1; skupina F: Leipzig - Celtic 3:1; vrstni red: Real 6 točk, Šahtar 4, Leipzig 3, Celtic 1.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta