Maribor dobil prvo oviro v Evropi: Do lige prvakov preko beloruskega Šahtjorja

14.06.2022 12:10

Slovenski prvaki bodo v prvem predkrogu igrali proti trikratnim beloruskim prvakom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Valon Ahmedi se bo vrnil v Ljudski vrt - v dresu Šahtjorja
Andrej Petelinšek

Nogometaši Maribora so dobili nasprotnika v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Žreb v Nyonu je odločil, da se bo slovenskemu prvaku nasproti postavil beloruski Šahtjor iz Soligorska.

Trikratni beloruski prvak še čaka na preboj na mednarodnem prizorišču. V prejšnji sezoni ga je v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov izločil bolgarski Ludogorec, v drugem predkrogu konferenčne lige pa je bila od njega boljša luksemburška Fola. Najdlje so se rudarji iz Soligorska prebili v sezoni 2014/15, ko je bil v četrtem krogu kvalifikacij za evropsko ligo boljši nizozemski PSV. Maribor ne bo prvi slovenski nasprotnik Šahtjorja v kvalifikacijah za evropske pokale. Leta 2016 so ga v drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo izločile Domžale.

Leta 2016 je Šahtjor trčil ob Domžale.
Bobo

V klubu, ki je za spomladanski del prejšnje sezone na posojo v Ljudski vrt poslal Đorđeja Ivanovića, bodo vijoličasti srečali starega znanca. Od lanskega januarja je član Šahtjorja Valon Ahmedi, ki je med letoma 2016 in 2018 igral za Maribor in se z njim leta 2017 prebil tudi v ligo prvakov. Član kluba je tudi napadalec Dario Kolobarić. Nekdanji član Domžal je sicer v tej sezoni, ki je v Belorusiji prilagojena koledarskemu letu, odigral le dve prvenstveni tekmi, nazadnje je bil na igrišču konec aprila.

Prva tekma bo 5. ali 6. julija v Ljudskem vrtu, povratna teden dni kasneje. Slednja bo zaradi sankcij Uefe proti Belorusiji odigrana na nevtralnem prizorišču, v turškem mestu Adapazari, na stadionu Sakarya Atatürk, brez prisotnosti gledalcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta