Mariborčani po naslov prvaka: Tretja tekma jim ne diši

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
03.06.2023 05:01

Ključna za zmago v drugem finalnem obračunu med ekipama ŠD SU in ŽNTK Maribor v finalu državnega prvenstva v namiznem tenisu bi lahko bila tekma dvojic

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Komac si želi, da bi se finalna serija končala po dveh tekmah.
Igor Napast

Kaj lahko se zgodi, da bo danes padla zavesa tudi nad moškim ekipnim državnim prvenstvom v namiznem tenisu. V Novem mestu se bosta ob 17. uri v drugi finalni tekmi udarili ekipi Športnega društva Slatinšek Uroš (ŠD SU) in Železničarskega namiznoteniškega kluba (ŽNTK) Maribor. V prvi tekmi pred tednom dni v dvorani Tabor so po kar štiriurnem boju s 4:3 zmagali igralci mariborskega kluba in si priigrali prednost pred današnjo drugo tekmo. Če se bo ta končala z uspehom Dolenjcev, bo tretja tekma prihodnjo soboto spet v prestolnici Dolenjske, v primeru zmage Štajercev pa bo prvenstva konec. ŠD SU naskakuje drugi naslov državnega prvaka, ŽNTK Maribor pa enajstega.

Prva finalna tekma je pokazala, da sta si ekipi po kakovosti zelo blizu. Dolenjci imajo v svojih vrstah nekdanjega reprezentanta in najboljšega igralca letošnjega ligaškega prvenstva, Uroša Slatinška, njegova soigralca, brat Jure in Joško Omerzel, pa ne premoreta njegove kakovosti. Prav to je tudi razlog za optimizem v mariborski vrsti. "Čaka nas še zahtevnejša tekma, kot je bila v Mariboru, poleg tega gostitelji lahko računajo na pomoč bučnih navijačev. Medtem ko sta moja soigralca, Matevž Črepnjak in Tomaž Roudi vsak dan prizadevno trenirala, sem jaz hodil na terapije po poškodbi mečne mišice na prvi tekmi in sem loparček v roke vzel le enkrat," je razložil najizkušenejši igralec mariborske ekipe Gregor Komac. "Upam, da bo noga na drugi tekmi vzdržala, da bom lahko igral, kot znam in zmorem. Zelo pomembna bo tekma dvojic, če jo dobimo, sem prepričan, da bomo osvojili naslov. Tretja tekma mi ne diši," je dodal Komac, ki je na prvi temi prispeval dve toki z zmagama v posamičnih dvobojih, po eno pa sta dodala Roudi in Črepnjak.

V taboru Novomeščanov imajo seveda svojo računico, kako rezultat v zmagah izenačiti in naslov osvojiti na tretji tekmi. "Prikazati moramo boljšo igro, kot smo jo v Mariboru. Na tekmo smo se dobro pripravili, verjamemo, da bomo Mariborčane premagali in v tretji tekmi postavili piko na i," pravi Uroš Slatinšek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta