Mariborčanke v ligi Mevza začele s porazom

ŠR, STA
11.10.2022 19:33

Odbojkarice Nove KBM Branika so v uvodni tekmi nove sezone srednjeevropske lige Mevza v Zagrebu izgubile z Mladostjo z 1:3

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lorena Lorber Fijok je bila s 14 točkami ob Tali Lekše najučinkovitejša v mariborski ekipi.
Igor Napast

Odbojkarice Nove KBM Branika so v uvodni tekmi nove sezone srednjeevropske lige Mevza v Zagrebu izgubile z Mladostjo z 1:3 (17:25, 15:25, 25:20, 18:25). Po prvih dveh nizih je kazalo na gladko zmago domačih, saj so Zagrebčanke v obeh nadzorovale potek dvoboja in prvega dobile na 17, drugega pa še bolj gladko na 15. A gostje so se vrnile v igro v tretjem nizu. Dve zaporedni točki Klare Milošič sta jim prinesli prvo trdnejše vodstvo z 12:8, majhno prednost pa so nato zadržale do konca niza, končnico so odigrale odlično in niz je z blokom potrdila Lorena Lorber Fijok.

Podobno izenačen je bil četrti niz, v katerem so branikovke tudi imele priložnost, da izenačijo v nizih na 2:2. Povedle so s 13:11 in vodile še pri 16:15, a pozneje so domače ujele priključek in povedle, po vodstvu z 21:18 pa niz zanesljivo pripeljale do konca in do zmage. Mariborčanke pa nov obračun čaka že jutri, ko se bodo spet v Zagrebu pomerile še z avstrijsko ekipo Linz Steg.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta