Mariborski odbojkarji oslabljeni v Kanal

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
14.10.2022 06:00

Odbojkarje Merkurja Maribor čaka v tretji tekmi državnega prvenstva nova visoka ovira

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prosti igralec Merkurja Žiga Kumer skupaj s soigralci čaka na prvo zmago v domačem prvenstvu.
Igor Napast

Uvodna tekma odbojkarjev Merkurja Maribor v pokalu evropskega izziva se je zanje končala z gladkim porazom. Mariborčani so v poljskem mestu Blonie blizu Varšave igrali proti ukrajinski ekipi Epicenter Podoljani Horodok, ki zaradi znanih razmer v Ukrajini nastopa na Poljskem. Gostitelji so zmagali s 3:0.

"Poraz je odsev kakovosti igralskega kadra med ekipama. Medtem ko v naši ekipi z izjemo Žige Donika, ki zaradi poškodbe ni igral, jedro predstavljajo mladi in neizkušeni odbojkarji, je ukrajinska ekipa veliko bolj izkušena. Zanjo igrajo štirje ukrajinski reprezentanti, med njimi tudi nekdanji član našega kluba Jevgenij Kisiljuk, ki so na svetovnem prvenstvu v Stožicah povzročali veliko težav slovenski izbrani vrsti. Imajo tudi enega najboljših bolgarskih odbojkarjev Nikolaja Penčeva, ki je igral v uglednih evropskih klubih, in hrvaškega reprezentanta Ivana Rajića. Gre za ekipo, ki je v igralskem in finančnem pogledu zelo resna, ki ima zelo visoke cilje, tako da se z njo ne moremo primerjati. Ne smemo pozabiti tudi na to, da je potovanje na Poljsko trajalo dvanajst ur in prav toliko ur smo se vozili domov. Po tekmi smo krenili na pot in v Maribor prispeli včeraj zjutraj ob 9. uri, zvečer pa smo imeli trening. Naša edina skrb, če se želimo kosati s tekmeci, je trening, trening in trening, saj le tako lahko igra dobi obrise, kakršne si želim. Ni vrag, da se trdo delo v prihodnosti ne bi obrestovalo. Prepričan sem, da ekipo čakajo boljši časi," je pojasnil trener Merkurja Sebastijan Škorc.

Mariborski odbojkarji se iz evropske odbojke vračajo v slovensko, kajti že jutri jih čaka tekma tretjega kroga državnega prvenstva v Kanalu proti vselej neugodni ekipi Salonita Anhovo. Poraza proti Panviti Pomgradu in Črnučam sta že pozabljena, fantje so z mislimi le pri tekmi proti Salonitu. "Primorski klub je sestavil kakovostno igralsko zasedbo s tremi tujci. Eden od najboljših v ekipi je tudi Matic Vrtovec, ki je že okusil igro v reprezentanci, pa tudi drugi igralci igrajo dobro odbojko. Toda ne smemo se obremenjevati z igro drugih ekip, ampak moramo razmišljati le o igri naše. Moji fantje morajo razmišljati le o tem, kako bodo trenirali in igrali. Žal v Kanalu ne bom imel na voljo poškodovanih sprejemalcev Žige Donika in Nemanje Peruničića, tako da bo na tem igralskem mestu velika vrzel. Tarnanje nič ne pomaga, le dobra igra. Verjamem, da bo ekipa zaigrala po svojih trenutnih zmožnostih, in upam v ugoden rezultat," je dodal Škorc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta