Mariborski odbojkarji v Evropi: Poraza na Poljskem in Hrvaškem

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
12.10.2022 20:30

Odbojkarji Merkurja Maribor izgubili z 0:3, odbojkarice Nove KBM Branika z 2:3

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborski odbojkarji so igrišče v Bionu zapuščali sklonjenih glav.
Igor Napast

Odbojkarji Merkurja Maribor bodo bržčas hitro pozabili prvo kvalifikacijsko tekmo za pokal evropskega izziva (Challenge) na Poljskem. Tekma med ukrajinsko ekipo Epicenter Podoljani Horodok in mariborsko je bila zaradi razmer v Ukrajini odigrana na Poljskem, v mestu Bione blizu Varšave, gostitelji so bili veliko boljši in zmagali s 3:0 (25:12, 25:16, 25:18).

Ukrajinska ekipa iz Horodoka ima v svojih vrstah kopico ukrajinskih reprezentantov, med drugimi tudi nekdanjega igralca mariborske ekipe Jevgenija Kisiljuka, poleg tega pa še dva kakovostna tujca. Kot se je izkazalo, so bili Ukrajinci za četo Sebastijana Škorca prevelik zalogaj, saj so jo povsem nadigrali. Mariborčani so imeli težave v vseh prvinah odbojkarske igre. Dosegli niso nobenega asa, tekmeci deset. Velika razlika je bila tudi v bloku (16:2). Glede na igro in rezultat je težko pričakovati, da bi si mariborski odbojkarji v povratni tekmi, ki bo prihodnjo sredo v Mariboru, priigrali napredovanje.

Po porazu v uvodni tekmi srednjeevropske lige Mevza proti zagrebški Mladosti je ekipa Nove KBM Branika klonila tudi v drugi tekmi tega tekmovanja. Na tekmi v Zagrebu so bile s 3:2 (18:25, 24:26, 25:23, 25:17, 15:10) od Mariborčank boljše odbojkarice avstrijskega kluba Oberbank Steelvolleys Linz Steg. Bankirke so osvojile prvi in drugi niz. V tretjem so pri rezultatu 23:23 izgubile dve točki zapored, v četrtem in petem pa je bila pobuda na strani tekmic, ki so boljšo igro kronale z zmago. Velja omeniti Loreno Lorber Fijok, ki je z neustavljivimi napadi točke nizala kot po tekočem traku. Dosegla jih je kar 34, v avstrijski ekipi pa se je s 27 točkami izkazala Brooke Botkin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta