Marko Šuler o kadrovski sestavljanki v Ljudskem vrtu: Ni razloga za dopolnitve

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
10.01.2023 05:31

Marko Šuler napoveduje mirno dogajanje na prestopni tržnici, a poudarja, da bo klub reagiral na morebitne odhode

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Športni direktor NK Maribor si v zimskem prestopnem roku ne želi večjih premikov.
Igor Napast

Kmalu se bo tudi za slovenske klube uradno začel zimski prestopni rok. Se bo NK Maribor pred pomladjo krepil? "V kader, ki ga imamo, verjamem, ne vidim razloga, zakaj bi nekaj dopolnjevali. Veliko nas je. Vsi, ki so v ekipi, so tukaj z razlogom. Prihodi so vezani na odhode, a nekih večjih premikov si ne želim. Kakšen verjetno bo. Govoriti želim predvsem o delu," večjih aktivnosti na prestopni tržnici ne napoveduje športni direktor vijoličastih Marko Šuler.

Da je zanimanje za nekatere igralce, ki so v finišu jeseni poskrbeli za niz petih zaporednih zmag, je namignil, a dodal, da konkretne ponudbe na klub (še) niso priromale. "Ogromno je tipanja, pogovorov. Fantje so zanimivi. Vsi igralci so na prodaj, ampak le za pravo ceno. Kdor bo želel, bo moral to pokazati. Tudi zaradi svetovnega prvenstva je bilo zdaj malo zatišja, kar je za ta čas nenavadno, zdaj pa se bodo stvari začele premikati," je o morebitnih izvoznih artiklih, med katerimi izstopa Žan Vipotnik, ki se je jeseni podpisal pod deset golov, dejal Korošec.

Je pa potrdil, da je bočni branilec Vid Koderman tik pred prestopom v Koper. "Se dogovarjamo. Moja želja je bila – in v to je bilo vložene kar nekaj energije -, da bi Vid ostal, saj v njemu vidimo velik up, perspektivo, a igrišče odloča. Vid išče nov izziv, spremembo. Čisto dokončno ni še nič dogovorjeno," je dejal prvi kadrovik moštva iz Ljudskega vrta. Ptujčan je del prejšnje sezone preživel na posoji v Sežani, v Ljudskem vrtu so si tudi tokrat želeli podobnega dogovora. "Vid si je želel druge opcije. Če pride do prestopa v Koper, se bo ob morebitnem naslednjem prestopu odškodnina delila. Koper je imel drugačno željo, a tu sem vztrajal, ker vem, kaj Vid lahko ponudi. Ker s Koprom, čeprav je naš konkurent, dobro sodelujemo, verjamem, da se lahko naredi dobra zgodba, kjer se bo gledalo tudi na razvoj igralca," pa je pojasnil Šuler.

Konkretnih ponudb za Aljaža Antolina ali druge igralce Maribora, ki so jeseni izstopali na igrišču, še ni bilo.
Andrej Petelinšek

Na levi strani obrambe ostaja prva izbira Gregor Sikošek, ki je podaljšal pogodbo do leta 2026. "Ima željo, da naredi korak naprej, a v ponudbah, ki jih je dobil, ni našel pravega izziva. V Sloveniji sploh ne. Počuti se dobro, ve, kakšen status ima v Mariboru, s trenerjem mu zaupava," poudarja športni direktor. Brežičana, ki se je znašel tudi na radarju selektorja slovenske reprezentance Matjaža Keka, so si želeli v Celju. "Denar ni vse. To je edini atribut, ki ga oni imajo. Ekipe ne moreš kupiti, moraš jo ustvariti. To želimo delati mi," je o štajerskem derbiju na prestopni tržnici dejal Šuler.

Maribor se je z zagrebškim Dinamom dogovoril za podaljšanje posoje za Marka Tolića. "Do poletja je naš, smo v pogovorih, da bi se stvar peljala tudi dalje. Vemo, kakšna konkurenca je v Dinamu. Tu se lahko naredi podobna zgodba kot s Kodermanom – da se ga poskuša delati skozi drugi klub. To je naša želja, v naslednjih mesecih pa bomo skušali to doreči. Enaka stvar je z Markom Božićem. Želimo, da ostane," pravi nekdanji reprezentančni branilec in dodaja, da je tudi dogovor o posoji Roka Baturine sklenjen do konca te sezone: "Videli bomo, kako se bo razpletlo. Zgodba, da bi ostal dlje, je v njegovem primeru malenkost težja, Ferencvaroš ima drugačno politiko. Na koncu bo vse odvisno od njega. Kvaliteto ima, si pa morajo v Mariboru fantje status zaslužiti na igrišču."

Želja trenerja Damirja Krznarja je, da bi moštvo na sredini igrišča okrepil Fran Tomek, član Dinama na posoji v Veliki Gorici. "Za zdaj konkretnih pogovorov ni. Na tej poziciji imamo največjo širino, tu bomo celo za igralce, ki ne bodo v prvem planu, iskali druge rešitve. Je dobra opcija, zanimiv igralec, a vsi prihodi so odvisni od odhodov. Ima željo in kvaliteto za Maribor, a ta prihod se bo lahko uresničil šele, ko bodo vsi pogoji izpolnjeni," pa prihoda še ni potrdil Marko Šuler.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta