Matjaž Kek pred nedeljsko tekmo s Črnogorci v Stožicah: Če je kdo zadovoljen, ima problem

Miha Dajčman Miha Dajčman
19.11.2022 10:00

Po zmagi nad Romunijo se bo Slovenija na prijateljski tekmi jutri ob 15. uri pomerila s Črno goro.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Slovenska izbrana vrsta je z odlično igro v prvem polčasu na tekmi z Romunijo v Cluj-Napoci navdušila, selektor Matjaž Kek pa je po tekmi bolj kot pohvale izpostavljal pomanjkljivosti, ki so jih v drugem polčasu razkrili njegovi varovanci. Po zmagi nad Romuni je cilj Slovencev v tem reprezentančnem ciklusu tudi skalp Črnogorcev, toda reprezentance iz nekdanje skupne države so bile Sloveniji pogosto trd oreh.

Kek poudarja, da obračune, ki niso rezultatsko pomembni, odloči pristop nogometašev. "Vidi se napredek, še posebno v prvem polčasu. Potem pa smo namenoma dali priložnosti nekaterim, ki morda v klubu igrajo manj, in to je bil zanje signal ter znak, kaj jih čaka, če se zadeve ne bodo uredile," so kljub zmagi kritično izjavo Mariborčana povzeli pri Sportklubu. S tem je selektor jasno sporočil, da z drugim delom obračuna, ki so ga dobili gostitelji, ni bil zadovoljen.

Slovenci so se po zmagi v Cluj-Napoci na igrišču zbrali v krogu, selektor pa jih je nagovoril. "Če je kdo zadovoljen z drugim polčasom, ima resen problem," je o tej gesti dejal Kek in med drugim misli usmeril proti naslednjim tekmam. "Kvalifikacije za evropsko prvenstvo bodo v enem letu, takrat se lahko marsikaj zgodi. Nimamo širokega nabora igralcev, super, da je slavila tudi mlada reprezentanca v Črni gori, tam je še nekaj zanimivih. Želim pa tudi sprovocirati nekatere, da si uredijo klubski status," je povedal mariborski strateg. Zadovoljen je z ekipnim duhom: "Ustvarila se je homogena skupina, ki se zaveda dobrih stvari, a ni poletela, ker se zaveda tudi slabih. Za kvalifikacije bomo potrebovali 23 igralcev."

Eden od teh je Andraž Šporar, ki mu Kek namenja veliko igralnega časa. Proti Romunom se mu je ta oddol​​žil z golom. "Graditi moramo na prvem polčasu, drugega pa ne smemo ignorirati. V kvalifikacijah, ki prihajajo, moramo odigrati dva takšna prva polčasa, če želimo biti uspešni," je povedal Šporar. Dobrodošlo bi bilo, če bi boljšo plat pokazali že jutri v Stožicah, ko se ob 15. uri s Črno goro pomerijo še v eni prijateljski tekmi. "Upam, da bo stadion lepo napolnjen. Prihaja Jan Oblak, prihaja Benjamin Šeško, vsaka tekma je pomembna. Nasprotnik je dober, tudi oni so zmagali v Romuniji," je na moč naslednjih nasprotnikov opozoril Kek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta