Mladinska liga prvakov: Na povratni tekmi z Gibraltarci bodo vijoličasti branili visoko prednost

Miha Dajčman Miha Dajčman
02.10.2024 06:00

Danes ob 17. uri se bodo mladinci Maribora na povratni tekmi prvega kroga mladinske lige prvakov v Kidričevem pomerili z moštvom Lincoln Red Imps. V Gibraltarju so vijoličasti slavili s 6:0.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Radovan Karanović še ne ve, ali bo na povratni tekmi prvega kroga mladinske lige prvakov lahko računal na Žana Meška.
Sašo Bizjak

Mladinska ekipa Maribora, ki jo s klopi vodi Radovan Karanović, si je napredovanje v drugi krog mladinske lige prvakov zagotovila že na prvi tekmi sredi septembra v Gibraltarju, ko je moštvo Lincoln Red Imps premagala z visokih 6:0. Vijoličasti po osmih krogih vodijo v prvi slovenski mladinski ligi, so pa v zadnjem krogu doživeli prvi poraz v sezoni, ko so z 0:2 klonili proti Domžalam.

"Trenutno imamo določene težav, pojavilo se je nekaj manjših poškodb, toda verjamem, da se bodo te stvari do tekme z Lincoln Red Imps uredile. Rezultat s prve tekme nam dovoljuje določene rotacije v postavi. Pričakujem, da bomo tekmo oddelali maksimalno in da bomo v drugi krog odšli s še enim pozitivnim rezultatom," pred povratnim obračunom pravi Karanović, ki je moštvo prevzel med zadnjim reprezentančnim premorom, ko je Dejan Dončić sprejel vlogo glavnega trenerja članske ekipe Domžal.

Na tekmi med člani Domžal in Maribora je Dončić prejel vprašanje, ali še spremlja, kaj počnejo njegovi nasledniki v Ljudskem vrtu. "Ja, seveda. Ne ravno vsakodnevno, ker za to nimamo časa, smo pa tedensko na liniji. V enem letu sem v Mariboru preživel res odlično obdobje. Še enkrat bi se zahvalil vsem v klubu in svojim sodelavcem," je odgovoril Dejan Dončić, ki je v prejšnji sezoni z mladinci Maribora osvojil naslov slovenskega prvaka, v mladinski ligi prvakov pa v prvem krogu moral priznati premoč podmladku nemškega Mainza.

Nekaj igralcev, ki jih je usmerjal na igrišču, že okuša članske tekme. Niko Grlić je v tej sezoni standarden član prve enajsterice, prvi selekciji 16-kratnih slovenskih prvakov sta se pridružila tudi Žan Meško in Niko Osterc. "Zadovoljen sem za vsakega igralca, ki igra na nekem nivoju. Vesel sem, da sem jih treniral in da jim uspe v nogometu," je še povedal Dončić. Prav nastop Meška, drugega najmlajšega debitanta v članskem dresu vijoličastih, je pod vprašajem, saj je na minuli tekmi prejel močan udarec. 

Čeprav imajo Mariborčani šest golov prednosti s prve tekme - zadeli so Videnović, Podlesnik, Viher, Meško, Antič Kurbus in Rožič Šuligoj -, se Karanović zaveda, da ekipa povratnega obračuna ne sme jemati brezbrižno. "Prvenstveni poraz z Domžalami je dovolj veliko opozorilo, da se ne smemo sprostiti v nobenem trenutku. Tempo tekem je gost, igrali smo sreda-sobota, toda imamo dovolj širok kader, da se s tem soočimo. Vsaka tekma je za fante nova priložnost za dokazovanje. Mislim, da imajo vsi v glavah, da tekme z Gibraltarci ne smejo jemati na lahek način," še pravi Karanović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta