Mladost se je uklonila izkušenosti

Zmago Gomzi
20.10.2022 19:00

Mariborski odbojkarji so po dveh porazih proti ukrajinski ekipi Epicenter končali nastope za pokal evropskega izziva

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kljub šestim rokam je žoga po silovitem udarcu Roka Bračka med njimi našla luknjo.
Igor Napast

Privržencem odbojke, ki si minulo sredo niso ogledali povratne tekme prvega kroga za pokal evropskega izziva v Lukni med Merkurjem Maribor in ukrajinskim klubom Epicenter Podoljani Hodorok, je lahko žal. Res je sicer, da so mariborski odbojkarji še drugič pokleknili pred ukrajinskimi - v prvi tekmi, ki je bila zaradi razmer v Ukrajini odigrana na Poljskem, je bilo 3:0 in v drugi v Lukni 3:2 -, toda prvi in drugi niz sredine tekme sta pričarala vse lepote odbojkarske igre. Fantje trenerja Sebastijana Škorca so igrali sijajno, od tekmeca so bili boljši v vseh prvinah, 18-letni Rok Bračko je s silovitimi začetnimi udarci vnašal zmedo med igralce na drugi strani mreže, dosegel tudi nekaj asov, v napadu pa pogosto našel luknjo v visokem bloku gostov. Da ima Škorc v ekipi še nekaj biserov, je dokazal 16-letni Nejc Najdič. Sin nekdanjega odličnega odbojkarja in sedaj uveljavljenega trenerja Bruna Najdiča in brat reprezentantke Sare, se, ko ga je trener poslal v igro, ni ustrašil izziva. Žogo je soigralcem podajal z milimetrsko natančnostjo, kot da ima v nogah in rokah na stotine tekem. Razkošno nadarjenost je potrdil v uvodnem nizu, ko je pri rezultatu 27:27 najprej blokiral enega od ukrajinskih odbojkarjev za vodstvo 28:27, nato pa za zmago v nizu zabil še asa.

Seveda nista za izjemno predstavo Merkurja v prvem in drugem nizu zaslužna zgolj Bračko in Najdič, tudi njuni soigralci so prispevali svoj delež, da je bilo po vodstvu v nizih 2:0 v gostujoči ekipi s šestimi reprezentanti, štirimi ukrajinskimi in s po enim bolgarskim in hrvaškim, opaziti nervozo. Ukrajinska barka se je zelo nagnila, če bi gostitelji zmagali še v tretjem nizu, bi se lahko potopila, kajti o napredovanju bi odločal zlati niz in vprašanje je, kako bi ukrajinski odbojkarji v odločilnem nizu zaustavili nalete mariborskih. Na srečo Ukrajincev je vnema slednjih v tretjem nizu pojenjala, mladci niso bili več sposobni igre v izjemno visokem ritmu, ki jih je krasila v prvih dveh nizih, gostje pa so v nadaljevanju tekme s pridom izrabili priložnost, da dokažejo, kako pomembne so v športu izkušnje.

"V dveh nizih je bila naša igra sanjska, najboljša v letošnji tekmovalni sezoni, je vzorec za prihodnje tekme. Imamo mlado igralsko zasedbo, fantje na treningih garajo kot v rudniku, zadovoljen sem, da se že kažejo obrisi trdega dela. Z mislimi smo že pri nadaljevanju sezone in glede na igro v uvodnih dveh nizih proti Epicentru me navdaja optimizem," je pojasnil Sebastijan Škorc. "V prvih dveh nizih smo igrali odlično, tekmecu nismo dovolili, da razvije svojo igro. Igrali smo tudi veliko bolj sproščeno kot na prvi tekmi v gosteh, tudi z veliko željo po zmagi," je pojasnil Rok Bračko. "Glede na prvo tekmo je bila tokrat naša igra na veliko višji kakovostni ravni, dva niza smo odigrali vrhunsko, v nadaljevanju slabše in gostje so to s pridom izrabili. Škoda za priložnost za odmevni dosežek," se je utrnilo Nejcu Najdiču.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta