Na derbiju se je iskrilo, zmaga pa je ostala v Zlatorogu: Celjani zreli za nov naslov prvakov

Bojan Bauman Bojan Bauman
31.03.2023 20:38

Rokometaši Trebnjega so bili v Zlatorogu dolgo enakovreden nasprotnik, a ko se je po 40. minuti prebudila celjska publika, so postali lahek plen gostiteljev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleks Vlah je za zmago pivovarjev dosegel pet zadetkov.
Sherpa

Lepo zapolnjena dvorana Zlatorog je bila lepa kulisa za rokometni derbi v 20. krogu državnega prvenstva, ko so Celjani gostili Trimo iz Trebnjega. Štiri tisoč navijačev v dvorani, ki sprejme 5500 gledalcev - bili smo blizu rekordnega obiska v domačem prvenstvu.

Rokometaši obeh ekip so se še kako zavedali, da je to tekma, ki je ne smejo izgubiti. Resda je do konca še šest krogov, toda obe ekipi sta v državnem prvenstvu zelo suvereni. Celjani so edini točki doslej oddali le na gostovanju v Trebnjem, preostale dvoboje so dobili. Trimo je pred gostovanjem v Celju izgubil dve tekmi in bi v primeru zmage prišel do poravnave v točkah; a bi imel dve zmagi v medsebojnih obračunih, kar bi mu na koncu lahko prineslo odločilno prednost. No, ta scenarij so Celjani preprečili z zmago na domačem igrišču. Zdaj imajo štiri točke več od Trima. "Prvenstvo še ni končano, a s to zmago smo si zelo olajšali delo v zadnjih krogih. Predvsem smo zdaj povsem odvisni od sebe," je pomen zmage analiziral Gal Marguč, s petimi goli eden najbolj zaslužnih v celjski vrsti, da je zmaga ostala doma.

Celjski rokometaši so zelo blizu 26. naslovu državnih prvakov.
Sherpa

Pivovarji so bili v domači dvorani favoriti in tako so se postavili na igrišču že v prvih minutah. Narekovali so tempo igre, moštvo Uroša Zormana se je osredotočilo na lovljenje zaostanka. Ta je občasno znašal dva zadetka, a so se Dolenjci vrnili v igro in nekajkrat rezultat poravnati (2:2, 5:5, 7:7 ...). Navijači so lahko bili navdušeni, saj so spremljali neusmiljen boj izenačenih ekip. "Tekma je bila predvsem fizično zelo zahtevna. Celjani smo uživali in na koncu tudi zmagali, saj se je po naših žilah pretakalo več krvi in imeli smo več energije kot naši nasprotniki," je bil neomajen Ante Ivanković.

Tekma je bila dvakrat tudi na robu incidenta. Prva iskra je preskočila med trenerjema Alemom Toskićem in Urošem Zormanom, potem ko je bil celjski vratar Nebojša Bojić oviran pri zapisnikarski mizi, ko je nameraval vstopiti na igrišče. Takoj zatem so gostje iz Trebnjega prvič na tekmi povedli (10:9). A njihova prednost ni trajala dolgo. Na odmor sta ekipi odšli poravnani pri 16 zadetkih.

Zmagovalca je prineslo nadaljevanje. Spet so Celjani povedli, tokrat ob bučni podpori s tribun. Trebanjci so predvsem v napadu ostajali vse bolj brez idej. Njihovi napadi so se končali ob dvignjenih rokah sodnikov. Celjani so sicer potrebovali precej časa, da so to darilo gostov kaznovali, a še pred 50. minuto so povedli s petimi goli, kar jim je zadostovalo za mirnejšo končnico. Zagotovil jim jo je tudi vratar Yassine Belkaied z nekaj pomembnimi obrambami. "Mi smo po 40. minuti razpadli v napadu. Ne vem, zakaj se je to zgodilo. Do takrat je bila to prava moška tekma, s številnimi dueli, v katerih so navijači zagotovo uživali," je mrk v ekipi gostov komentiral z devetimi goli najboljši strelec tekme Filip Glavaš.

Sherpa

Pred koncem se je zaiskrilo še enkrat, takrat po grobem napadu na Gala Marguča, ki je bil na šestmetrski črti v priložnosti, da vodstvo Celja poviša na šest golov. Po razpravi z Gregorjem Potočnikom sta si oba prislužila rdeči karton. Še dve minuti sta sodnika prisodila igralcem na obeh klopeh. Igra štirih proti štirim igralcem je prinesla obilo golov, a ne tudi rezultatskega preobrata. Celjani so slavili s 30:27 in imajo zdaj 38 točk, Trebnje 34.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta