Na pariškem pesku klavrn dan za Francoze

Uroš Gramc Uroš Gramc
31.05.2023 23:45

V četrtem dnevu OP Francije sta se poslovila peta igralka sveta Caroline Garcia in ljubljenec občinstva Lucas Pouille

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ni bilo videti, da bi bila med Avstralcem in Švicarjem, ki sta gledalcem ponudila ogromno, kakšna zamera.
Reuters

Prve kroge drugega grand slama sezone v Parizu smo imeli običajno "rezervirane" za Slovence, a po slovesu že v prvem krogu edine naše na glavnem turnirju, Tamare Zidanšek, ki se je sicer predlani uvrstila v polfinale, je čas za mednarodni tenis. Francosko občinstvo je predsinoči na glavnem igrišču Philippe Chatrier dvignil na noge veteran Gael Monfils, 36-letni in ta čas šele 394. igralec sveta, ki je po zaostanku z 0:4 v petem nizu uprizoril veliko vrnitev proti 14 let mlajšemu Argentincu Sebastianu Baezu (42. na ATP).

V četrtem dnevu Roland Garrosa pa niso bili več tako navdušeni. Njihovo Caroline Garcia, peto igralko sveta, je s 4:6, 6:3, 7:5 izločila 24-letna Moskovčanka Ana Blinkova. Srce jim je bilo tudi za Lucasa Pouilleja, pred leti desetega igralca sveta, ki je ob seriji poškodb in težavami z depresijo po skoraj štirih letih spet dobil dvoboj na grand slamu. Zanj se je moral prebiti skozi kvalifikacije. "Še nikoli nisem imel takšne podpore. Vsi mi jo nudijo, tudi tisti, ki me spoznajo na ulici," je dejal 29-letni Francoz. A tudi njegova pot se je zaključila, ko je se z obrobnega igrišča št. 14 preselil v areno Suzanne Lenglen z deset tisoč sedeži. Čeprav je imel še glasnejšo podporo, je bil 14. nosilec Britanec Cameron Norrie previsoka ovira (1:6, 3:6, 3:6).

Tretjega kroga nista dočakali niti zmagovalka pred šestimi leti, Latvijka Jelena Ostapenko (17. nosilka), in ne Rusinja Ljudmila Samsonova (15.) Prvo je domov poslala 21-letna Američanka Peyton Stearns, ki je pred tem odigrala le en dvoboj na turnirjih velike četverice, od druge je bila boljša 31-letna rojakinja Anastazija Pavljučenkova, ki je Slovenci nimamo v najlepšem spominu. Trenutno sicer šele 333. tenisačica na lestvici WTA je predlani sanje o velikem finalu preprečila Konjičanki. Zidanškova je včeraj morda dobila zadoščenje, ko je izpadla njena letošnja krvnica, Kitajka Qinwen Zheng (19.). Morda jo je to motiviralo za dvojice, danes bo z Egipčanko Mayar Sherif proti paru Bondar (Madžarska) - Minnen (Belgija) odigrala uvodni krog.

Precej pozornosti je pritegnil tudi dvoboj Stana Wawrinke in Thanasija Kokkinakisa, udeležencev afere, ki jo je zakuhal kontroverzni Nick Kyrgios. Kdo se je s čigavim dekletom dobival za hrbtom, je po osmih letih že malce ušlo iz spomina. Njun prvi medsebojni dvoboj gledalcev ni pustil ravnodušnih iz teniških razlogov. V pet nizov ter v več kot štiri ure in pol se je razvlekel, 38-letnemu Švicarju, ki je v Parizu pred osmimi leti dvignil trofejo, pa je zmanjkalo sape (3:6 v petem nizu). Avstralec, ki je kot najstnik (69. na ATP) veliko obetal, se pri 27 letih približuje svojim najboljšim časom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta