Na Vuelti danes ni bilo užitka

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
05.11.2020 18:06

Dež in veter na najdaljši etapi nista sprala Rogličeve prednosti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rogliča in druščino je dodobra namočilo.
Kiko Huesca

Za kolesarji na dirki po Španiji je 15., doslej najdaljša etapa. 230,8 kilometra od Mosa do Pueble de Sanadrie je za nameček začinil še dež, a skupnega seštevka pri vrhu ni premešal. Primož Roglič in druščina najhujših tekmecev sta prišla v cilj kot del glavnine, na čelu katere je po skoraj šestih in pol urah kolesarjenja z zaključnim sprintom pristal Belgijec Jasper Philipsen. Etapo je sicer zaznamoval beg 13 kolesarjev, ki so si ustvarili tudi pet minut prednosti, a zadnji med njimi, Mattia Cattaneo, je bil ujet 3,4 kilometra pred ciljem.

Za lov na ubežnike so bile tokrat zadolžene druge ekipe (Bora, NTT, Lotto), ne Rogličev Jumbo, kar si je slovenski as pred etapo tudi želel, kar pa še ne pomeni, da je bil za njim lahek dan: "Uf, težka etapa. Vesel sem, da je za nami. To je bilo vse prej kot uživanje. Ritem je bil čez celotno etapo hud, naporen, hitro smo kolesarili. Obenem je na koncu deževalo, mrzlo je bilo."

Jutri bo na sporedu razgibana 16. etapa od Salamance do Cuidad Rodriga (162 km), v kateri bodo morali kolesarji premagati vzpona druge in prve kategorije. Zadnji klanec na El Robledo bo na vrsti 47 kilometrov pred ciljem, a ne bi smel ponuditi terena za boj med favoriti, saj je po vrhu do konca etape še 35 razgibanih kilometrov. To bo že 21. dan, kar Roglič na Vueltah nosi rdečo majico. "Lepa številka. Upam, da jo še povečam," Rogla pogleduje proti soboti, ki bo odločila, ali bo dirko še drugič zapored tudi osvojil.

Rezultati 15. etape (Mos - Puebla de Sanabria, 230,8 km): 1. Jasper Philipsen(Bel/UAE Team Emirates) 6:22:36, 2. Pascal Ackermann (Nem/Bora-Hansgrohe), 3. Jannik Steimle (Nem/Deceuninck-Quick-Step) … 49. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma) vsi isti čas.

Skupni vrstni red: 1. Roglič 60:19:41, 2. Richard Carapaz (Ekvador/Ineos Grenadiers) + 0:39, 3. Hugh Carthy (VB/EF Pro Cycling) 0:47 ... (zom)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta