Najboljši zgled tistim, ki prihajajo

Aleš Mišič Aleš Mišič
10.08.2023 23:30

Na pripravljalni tekmi Slovenije proti Egiptu je Mitja Gasparini dosegel še zadnje točke in se v Mariboru tudi uradno poslovil od aktivnega igranja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Slovensko moško odbojkarsko reprezntanco konec avgusta čaka evropsko prvenstvo, ki ga bodo gostili Italija, Bolgarija, Severna Makedonija in Izrael. Tekmovanje se bo začelo 28. avgusta, končalo pa 16. septembra. Pred aktualnimi evropskimi podprvaki je najprej nekaj pripravljalnih tekem, prvega od dveh pred domačim občinstvo so nocoj odigrali v mariborski dvorani Tabor. Jutri jih čaka še obračun s Kamerunci. Pred enim letom so bili na pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom na istem prizorišču Slovenci prepričljivo boljši, saj so tekmo dobili brez izgubljenega niza. Tudi tokrat je zmaga ostala doma.

Današnji spektakel v Marbou je bil namenjen tudi uradnemu slovesu 39- letnega Mitje Gasparinija od aktivnega igranja. Do šeste točke Slovenije bo v igri, je bil dogovor z legendo s šestico na dresu, nato ga je zamenjal 21- letni Rok Možič. Pred zamenjavo pa zahvala Tineta Urnauta v imenu reprezentantov. "Hvala za ves trud, ki si ga vložil v reprezentanco. Si najboljši zgled tistim, ki prihajajo za tabo. Hvala, ker si nam pomagal spisati takšno odbojkarsko pravljico," so bile poslovilne besede dolgoletnega soigralca.

Obračun se je začel v korist gostov, ki so po izenačeni igri dobili prvi niz s 30:28.Tudi v drugem je bila igra dokaj enakovredna, žal pa je pri vodstvu Slovencev 17:16 z igrišča odšepal Dejan Vinčić. Domači odbojkarji so nato z nekaj lepimi točkami ustavili borbene Egipčane in z 25:20 zaključili drugi niz. V tretjem so Slovenci hitro prišli do visoke prednosti 18:8, tudi v nadaljevanju igrali odlično in niz zaključili zrezultatom 25:13. Četrti je minil v znamenju domačih odbojkarjev, dobili so ga z izdom 25 za zmago 3:1 Izoljan se je pred časom že poslovil od reprezentančnega dresa, a ga pred lansko sezono, v kateri so Slovenci gostili svetovno prvenstvo, znova oblekel. Dolgoletni reprezentančni korektor je za izbrano vrsto prvič nastopil pri 19 letih. V slovenskem dresu je zbral 221 nastopov. Bil je član selekcij, ki so osvojile srebrni kolajni na evropskih prvenstvih v letih 2015 in 2019, zlato (2015) in srebro (2011) v evropski ligi ter tretjo (2016) in drugo (2017) skupino svetovne lige. Profesionalno športno pot je eden izmed nosilcev igre slovenske izbrane vrste v zadnjih dveh desetletjih začel leta 2005 v ACH Volleyu, kjer je igral štiri leta, nato pa odšel v tujino. Klubsko kariero je nato najprej nadaljeval v Grčiji in zatem v elitni italijanski ligi, igral pa še v Franciji, Koreji in na Japonskem. Iz Japonske se je s kratkim postankom v Iranu, zaradi razmer v državi, je po treh mesecih zapustil državo, po 11. letih nastopanja na tujem vrnil v domovino in zaigral za kamniški Calcit.

Jutri čaka prav tako v dvorani Tabor slovensko izbrano vrsto še ena pripravljalna tekma, na drugi strani mreže pa bodo stali Kamerunci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta